Fantasztikus győzelmet aratott a hokiválogatott

A remekül rajtoló magyar jégkorong-válogatott Ukrajna ellen 3-1-re nyert a divízió I-es világbajnokságon.

Összefoglaló: Nagyon jól kezdtünk az ukránok elleni második mérkőzésen, majd a kezdeti tapogatózás után Galanisz Nikandrosz cselezett le minden szembejövő játékost és lőtt a kapuba. Szűk másfél perccel később már kettő volt közte, Sikorcin egy lecsorgó pakkot kotort a hálóba. A folytatásban ugyan feljavult a rivális, ám pont jött az első szünet, így 2-0-s előnyről várhattuk a folytatást.

A második harmadban nagy részében jobbak voltunk Ukrajnánál, ám a harmad végére ezúttal is feljavult az ellen. A Bálizs Bence irányította védelem ezúttal is biztos lábakon állt a lábán, így negyven perc után is maradt a 2-0.

A harmadik harmadban egy ízben kettő az egyben vihettük a korongot, Ladányi azonban kicsit elönzőzte a helyzetet, Balaban fogta a löketét. Sajnos a kihagyott helyzet megbosszulta magát, az ukránok kihasználtak egy emberfórt, így a 44. percben 2-1 lett az állás. Ezt követően nagyon nyomtak a sárga-kékek, egyenlíteniük azonban nem sikerült. Mi Ladányi büntetőjével veszélyeztettünk, de a rutinos hokis a baloldali vasat trafálta telibe.

A végén még ki kellett védekeznünk egy kettős emberhátrányt, majd Ukrajna az utolsó másfél percre lehozta a kapust. Mi hoztuk el a korongbedobást, Vas Márton megindult a szélen, hintába ültette a védőjét, majd a középső harmadból az üres kapuba lőtt. A végén még kimaradt két magyar helyzet, ám így is zsebben lett a győzelem, Kevin Primeau fiai 3-1-re nyerték meg ezt az elképesztően fontos mérkőzést. Legutóbb Szapporóban sikerült legyőzni Ukrajnát.

A meccs egyik magyar hőse a 21 éves Bálizs volt, aki 37 lövésből 36-ot hárított!

Most egy nap jól megérdemelt pihenő vár a mieinkre, majd szerda este a házigazda Szlovénia következik a sorban.

Eredmény – divízió I-es jégkorong-világbajnokság, 2. forduló
Magyarország – Ukrajna 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
Gólszerzők: Galanisz (11.), Sikorcin (12.), Vas M. (59. – üres kapu) illetve Pobjedonosztcev (44.)


Az alábbiakban olvasható élő tudósításunk!

3. HARMAD:

Vége a mérkőzésnek!

60. PERC: Tokajit állították ki itt a végén. Vége, még két lehetőségünk volt gólt szerezni, nem jött össze, de így is 3-1-re megnyertük a mérkőzést. Szép volt fiúk!

59. PERC: Igeeeeeeeeen! Az ukránok levitték a kapust, mi hoztuk el a bulit a saját harmadunkban, Vas Marci indult meg a szélen, majd a félpályáról az üres kapuba lőtte, 3-1 ide!

58. PERC: Kivédekeztük ezt is! Elképesztően nagyot dolgoznak a srácok, 2:45-öt kéne még kibírni!

56. PERC: Kettős hátrányban vagyunk egy rövid ideig, Kovács Csabát is kiállították.

53. PERC: Sofron jött vissza a büntetőpadról, egy az egyben vihette a pakkot a kapusra de odaütöttek neki, büntetővel jöttünk. Ladányi kihagyta a rávezetést, a kapuvas hárított. Godót ráadásul ki is állították, mert elütötte a korongot…

52. PERC: Az első nagy rohamokat visszavertük, Ladányi pedig a félpályáról kínálta meg Balabant, a kapusnak ez csemege volt.

51. PERC: Most mi bakiztunk, túl sok ember a jégen… Be is jött a legjobb ukrán sor.

49. PERC: Bálizs terült el a jégen, az egyik ukrán center verte fejbe. Szerencsére nincs komoly baj.

48. PERC: Nem hogy kivédekezték a kettős hátrányt az ukránok, de most már berendezkedtek a harmadunkba. Bálizs védett.

46. PERC: Mihály törte el ziccerben a korongot, pedig mattra játszottujk már a helyzetet.

45. PERC: Kapitális ukrán hiba, túl sokan voltak a jégen, így kettős emberelőnybe kerültünk. Kevin Primeau időt is kért, sorsdöntő pillanat lehet ez.

45. PERC: Újra emberelőnyben vagyunk, Bálizst lökték be a kapujába. Kasjancsuk volt az elkövető.

44. PERC: Már az ukránok voltak emberelőnyben, fel is álltak a harmadunkban. Szépen tartottuk magunkat, ám Pobjedonosztcev közeli bombájánál már Bálizs is tehetetlen volt, a korong a botos felsőben kötött ki, 2-1.

42. PERC: Hegyi Ádám fogta meg egy kilépni kícvánó ukrán botját, két percre ő is kiül.

41. PERC: Az ukránok kicsit megvárattak minket, biztosan kaptak egy fejmosást a szünetben. Ez az ő bajuk lett, a játék késleltetése miatt ugyanis emberhátránnyal kezdenek a záró etapban. Megy a játék. Előbb Bálizsnak kellett védenie, majd Ladányi lőtt el egy 2-1-ben szituációt, Balaban tolta ki oldalra a pakkot a botossal.

2. HARMAD:

Vége a második harmadnak!

40. PERC: Tokaji kékvonalas bombája kerülte el a kaput, pedig Balaban egyáltalán nem volt alapállásban – szerencséje volt. Lecsörögtak az utolsó másodpercek, nem született gól a második harmadban, maradt a 2-0. Húsz percnyire vagyunk a hatalmas bravúrtól!

37. PERC: Most kicsit mi szorultunk be, Tokaji azonban szépen felszabadított, Bartalis pedig a kontra végén lövéssel jelentkezett, Balaban védett.

36. PERC: Bálizs elképesztően nagyot védett! A kapu előtt elcsorgott a korong, a hosszúról kapásból ellőtték, de a fiatal portás odaért a mamuttal. Nem sokkal később egy közeli próbálkozást fogott.

35. PERC: Kapujukhoz szögeztük az ukránokat, az ellenfélnek csak kósza próbálkozásai vannak.

33. PERC: Sofron keresztpasszát blokkolta egy ukrán védő, pedig Horváth a kapu előtt állt üresen. Közben Ladányit botját fogták le, majd Sofront lökték rá a kapura, akár kettős előnyben is lehetnénk.

32. PERC: Na, amilyen könnyen befújták Sofi szabálytalanságát, most olyan könnyen kerültünk mi fórba. Egyől fel is álltunk a harmadukban.

31. PERC: Magabiztosan védekeztük ki. Ez nem csak mostanra, de a továbbiakra nézve is rendkívül fontos.

29. PERC: Sofront szórták ki a játékvezetők fogásért, ehhez képest a korongbedobást követően miénk volt az első támadás.

25. PERC: Három magyar támadó vihette a korongot az ukrán kapura, Sofron tette le a zsugát Vas Mártonnak, Balaban azonban a lepkéssel nagyot védett.

23. PERC: Felpörögtek az események, Sikorcin lőtt kapuvasat, majd nem sokkal később Bálizsnak kellett bravúrral védenia!

21. PERC: Megy a második játékrész, Hajrá, fiúk!

“A védekezésünket kell kiemelni, tudtuk, hogy ez a kulcs ezen a tornán minden mérkőzéshez. Bálizs Bence parádésan védett. Azt gondolom, hogyvan elég tehetség a csapatunkban, gólokat mindig fogunk tudni lőni. Nem szabad nagyon elszállni ettől a győzelemtől, fontos lépés volt, de még négy nagyon nehéz lépés hátravan” – mondta a japánok elleni meccs után Kovács Csaba, a negyedik gól szerzője a Sport24-nek. Nos, eddig az ukránok ellen is jól megy a védekezés, csak így tovább.

Hamarosan indul a második harmad!

1. HARMAD:

Vége az első harmadnak!

Ott van a pályán az ukránok csapatában Alekszandr Torjanik, pedig nem is olyan régen doppingügybe keveredett, mert kábítószert fogyasztott. Írtunk róla, itt van az írás!

16. PERC: Egy úttörő-vel (azaz a kaput megkerülve) lőtt remekül az ukrán Pastukh a magyar kapura, de Bálizs a kapu tövében megszelídíti a korongot. Éppen. Alig. De tökéletesen. Meleg volt…

14. PERC: GÓÓÓL! Hihetetlenek a magyar fiúk: egy távoli lövéssel jelentkezett a magyar válogatott Bartalis révén, a kapusról kipattanó labdára egyik ukrán sem csapott le, ellentétben Sikorcinnal, aki közelről nem hibázott, a korongot számunkra oly örömteli módon juttatta a kapuba! 2-0-ra vezetünk!

14. PERC: Bálizs is bemutatta első remek védését! Tartsa meg jó szokását!

11. PERC: GÓÓÓÓL! Galanisz Nikolasz egy félpályás egyéni akció végén lő nagyszerű gólt. Mindenkit kicselezett! 1-0-ra vezet a magyar válogatott!

10. PERC: Láda lőtt kapura a 10. percben, az ukrán kapus rátenyerelt a korongra, kiállítás és kisebb bunyó is kialakult. Nem sokkal később Sofron lőtt kapásból emberelőnyben, de blokkoltak az ukránok. Szemmel is látható, mennyire erősek az ukránok, mármint nagyobbak, termetesebbek és zömökebbek a hokisaik. De ez semmit nem jelent, ugye?

1. PERC: Az ukránok nagyon szép emlékeket idéznek, hiszen 2008-ban Sapporóban éppen őket győztük le, és a sikerrel feljutottunk az A csoportba. A magyar kapuban ismét a Sapa Fehérvár AV19 tehetséges hálóőre, Bálizs Bence áll. Az első emberhátrányos helyzetet kivédekezte a magyar csapat.

JÁTSSZ VELÜNK A MAGYAR VÁLOGATOTT MEZÉÉRT!

A szlovén fővárost időközben szép csendben elárasztották a magyar szurkolók, a legtöbb vendéglátóipari egységben lehet látni piros-fehér-zöld mezben pompázó, szomjukat oltó embereket. Ma is több százan buzdítják a válogatottat a csarnokban.

A magyar csapat kerete: Kapusok: Bálizs Bence (Fehérvár), Budai Krisztián (Miskolc) Hátvédek: Hetényi Péter, Horváth András, Láda Balázs, Sille Tamás, Tokaji Viktor (Fehérvár), Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Szélig Viktor (Briancon, FRA-1) Csatárok: Benk András, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Magosi Bálint, Mihály Árpád, Sikorcin Ladislav, Sofron István, Vas Márton (Fehérvár), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Hári János (Modo, SWE-1.), Bartalis István, Vas János (Troja-Ljungby, SWE-2.)

Emlékezzünk csak a 2008-as ukrán-magyar meccsre:

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Az ukrán talán a legjobb csapat ebben a csoportban, ám vasárnap kikaptak a szintén nagyon erős osztrákoktól: a hazaiak a briteket verték az első napon: Ukrajna-Ausztria 4-5 (1-1, 2-4, 1-0), Szlovénia-Nagy-Britannia 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)

Hamarosan kezdődik a mérkőzés Ljubljanában!

Fantasztikusan indult a jégkorong-világbajnokság a magyar csapat számára, ugyanis a vártnál sokkal magabiztosabban, 5-1-re verte Japán nemzeti együttesét.

Kevin Primeau eddig összesen két győzelmet tudott felmutatni a válogatott élén, a szövetségi kapitány vezetésével a lengyelek elleni dupla felkészülési mérkőzésen örülhetett először, négy vereség után. Eddig.

Az A csoportos feljutásról álmodó, de a realitásokat nézve a divízió 1-es világbajnokságon a 3. helyre várt magyar csapat most egy újabb nehéz erőpróba előtt áll. Ukrajna lesz a mieink ellenfele hétfőn, 13 órától.

A szövetségi kapitány egyébként elégedetten nyilatkozott a meccs után, bár Bálizs Bence shotoutjának (azaz kapott gól nélküli mérkőzés) örült volna. A fiatal kapusra valóban nem lehetett panasz, kiváló teljesítményével lett a meccs legjobbja.

Az első lépcsőfok tehát megvan, reméljük, hogy a tegnapi nagyon jó formát és játékot láthatjuk az ukránok ellen is, akik egyébként első meccsükön 4-5-re kikaptak az osztrákoktól.

“Nagyon jó csapat ellen fogunk játszani. Technikásak, nagyon jól játsszák az orosz jégkorongot, úgyhogy nehéz mérkőzésre számítunk” – jellemezte ellenfelüket a Sport 24-nek Kovács Csaba, a magyar válogatott csatára.

Kevin Primeau szövetségi kapitány is hangsúlyozta, hogy más stílusú csapat ellen lép ma jégre a magyar válogatott. Ennek ellenére nem terveznek nagyobb változtatásokat (igaz, nyerő csapaton nem is szabad). Tartják a japánok ellen nagyon jól működő taktikát, letámadják az ellenfelet a saját harmadában is, körültekintő, óvatos játékra számíthat a közönség. Ahogy Kangyal Balázs is mondta a torna elején: jól kell védekezni, ez lehet a vb mottója.

Hangolódásképpen nézzük meg a Japán elleni meccs összefoglalóját:

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.