Sport

Felidegesítettek minket az ukránok

Az Ukrajna elleni 3-1-es győzelem után Kevin Primeau, Ladányi Balázs, Bálizs Bence, Magosi Bálint és Hári János is nyilatkozott honlapunknak.

Mint ismert, a magyar jégkorong-válogatott elképesztően fontos győzelmet aratott a bivalyerős ukrán csapat ellen. A mieink a jó kezdésnek, na meg az újabb remek védekezésnek köszönhetően 3-1-re nyertek hétfőn a divízió I-es világbajnokságon, így két meccs után is hibátlanok.

“Örülünk a győzelemnek. Kemény meccs volt, igazi kihívás, meg kellett erőltetnünk magunkat. A fiúk megérdemelték a 3 pontot” – összegzett a meccs után Kevin Primeau, a válogatott szövetségi kapitánya. “Megyünk lépésről lépésre. Szerencsére sikerült megoldani az első két lépést, nem botlottunk meg.”

“Ha így maradunk továbbra is csapatként együtt, és csináljuk azt, amit az edző kér, akkor benne lehet bármi ebben a tornában” – mondta a mérkőzés után Ladányi Balázs„Csak magamat büntettem, mert 7 percet nézhettem, ahogy a csapat küzd az életben maradásért” – kommentálta a büntető utáni kiállítását a válogatott csatára.

Nemcsak a szurkolók számára volt feszültebb a játék. Bálizs Bence, a válogatott kapusa, az Ukrajna elleni találkozó egyik magyar hőse is keményebbnek látta, mint a Japán ellni összecsapást: “Fejben, mentálisan jobban elfáradtam, mint az előző meccsen. Tényleg itt kellett lenni végig, és 100 százalékosan koncentrálni. Japánok ellen, főleg a második harmad >>lightosabb<< volt. Itt a második harmad az kemény volt, meg az öt a háromban kicsit lefőzős volt, nemcsak nekem, a srácoknak is” – tette hozzá.

“Sokkal izgalmasabb volt a meccs vége, mivel csak eggyel vezettünk. Ráadásul a kifejezetten nem az ütőre, testre hanem csuklóra menő stílusukkal eléggé felidegesítettek minket az ukránok” – elemezte a meccs hangulatát a Sport24-nek a vébé első magyar gólját szerző Magosi Bálint.

“Kicsit jobb ellenfél volt, lényeg, hogy sikerült megszerezni a három pontot” – mondta a további esélyeket illetően kifejezetten optimista Hári János. “Meg kell nyerni még kettőt a feljutáshoz” – számolt tovább a fiatal csatár, aki egyébként a meccs alatt rendszeresen szóval tartotta az ukrán játékosokat. Gyanítjuk, hogy oldalunkon nem közölhető tartalmi elemekkel.

Az ukránok elleni siker:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik