Sport

Ez a Föld legdurvább labdajátéka

Van a labdarúgás, az amerikai foci és az ausztrál foci. Na ez utóbbiban olyan brutális belemenések vannak, amelyek sehol máshol.

Az európai foci sem semmi, az amerikai tojáslabdás változata szintúgy kőkemény. A kettőnek valami furcsa ötvözete az ausztrál (ausie rules football a hivatalos nevén). A játékosok ruházata inkább az Európában honos játékra emlékeztet – nincs különösebb védőfelszerelés -, a labda, a kapu az amerikaira, a játéktér formája meg mindegyiktől különbözik. És még valamiben más: itt olyan esések, ütközések vannak, ami már bőven túl megy a férfias játékokon.

Az ausztrál futballbajnokság minden egyes fordulójára jut egy-egy brutális ütközés, ahol jobb esetben feltápászkodik a játékos, de gyakran hordágyon kell levinni az illetőt. A legutóbbi harmadik fordulóban is olyan esést láthattunk, ami videón keresztül is megdöbbentő. Luke Breust szemtől szemben úgy ütközött ellenfelével, mintha gyorsvonattal találkozott volna frontálisan. A brutális karambolt követően nyakrögzítővel kellett levinni a pályáról. Csodák csodájára már meccs közben magához tért, sőt a találkozó után együtt dalolta el társaival a csapatindulót. Kemény gyerekek ezek az ausztrálok!

Íme egy átlagos ütközés az ausztrál fociban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik