Sport

Ausztria és Szlovénia is hibátlan a hoki-vb-n

Ausztria Nagy-Britanniát, a házigazda Szlovénia Japánt győzte le a ljubljanai divízió I-es jégkorong-világbajnokságon. Két fordulót követően a magyar válogatott áll az élen.

Miután a magyar válogatott kora délután fantasztikus győzelmet aratott Ukrajna ellen, két rivális is hozni tudta a kötelezőt.

Előbb a bivalyerős Ausztria lépett jégre, az ellenfél Nagy-Britannia volt. A feljutásra nagy eséllyel pályázó osztrákok semmit sem bíztak a véletlenre és már az első harmadban megalapozták későbbi győzelmüket, szűk tíz perc alatt ugyanis háromgólos előnyre tettek szert. Ugyan a britek háromszor is betaláltak a továbbiakban, ez a tisztes helytállásra sem volt elegendő, simán nyert 7-3-ra Ausztria. Gregor Baumgartner és Manuel Latusa is két-két góllal és egy-egy assziszttal zárta az összecsapást.

Este a házigazda szlovéneknek nehezebb dolguk volt Japán ellen, ugyanis 28 percnyi játék után hiába vezettek kettővel, az ázsiaiak bő tíz minutummal a rendes játékidő letelte előtt egalizáltak. Hosszabbításra végül nem volt szükség, Ales Kranjc az 59. percben kihasznált egy emberelőnyös helyzetet, majd a csapatkapitány Tomaz Razingar egy üres kapus találattal biztosította be a hazai győzelmet, 4-2 lett a vége.

A magyar, a szlovén és az osztrák csapat két meccs után hibátlan mérleggel bír, a tabellát a mieink vezetik jobb gólkülönbségüknek köszönhetően. Kedden szünnap következik a divízió I-es vébén, majd szerdán Ukrajna – Nagy-Britannia, Ausztria – Japán és Szlovénia – Magyarország mérkőzésekkel folytatódik a világbajnokság.

Eredmények – divízió I-es jégkorong-világbajnokság, 2. forduló
Szlovénia – Japán 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)
Gólszerzők: Robar (12.), D. Rodman (28.), Kranjc (59.), Razingar (60.), illetve Tanaka R. (35.), Jamasita (48.)
Ausztria – Nagy-Britannia 7-3 (3-0, 2-2, 2-1)
Gólszerzők: Hundertpfund (8.), Baumgartner (10., 22.), Latusa (10., 44.), Trattnig (35.), Herburger (53.), illetve Shields (34., 39.), Neilson (51.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik