Sport

Tragédia az olasz futballpályán

Halálos tragédia történt szombaton az olasz futballbajnokságban: összeesett a pályán, majd kórházba szállítás után elhunyt Piermario Morosini, a Livorno középpályása.

A 25 éves középpályás a pescarai Stadio Adriaticóban rendezett meccs 31. percében zuhant a földre, a szemtanúk szerint a labdától messze történt az eset. Az azonnali orvosi segítségnyújtásnál szívmasszázst kapott, majd defibrillátort is alkalmaztak, miután leállt a szíve.

Ezután a pescarai Santo Spirito kórházba szállították a játékost, aki akkor már eszméleténél volt, amikor betették az mentőautóba.„A szemembe nézett” – mondta a Corrierrének a Pescara általános igazgatója, Danilo Iannascoli, akit arról is kérdeztek, tényleg lassan érkezett-e meg a mentő? „Nem tudom, de az biztos, hogy egy kocsi miatt először nem tudta megközelíteni a pályát”.

A Corrierre dello Sport beszámolója szerint a sportolónak a mentőautóban ismét, többször is leállt a szíve. Ekkor mesterséges kómába helyezték, hogy egy külső készülékkel dobogtassák a szívét, ám nem sikerült visszahozni az életbe.

Az olasz szövetség szombaton kora este közölte: a halálos tragédia miatt törölte az összes hátralévő hétvégi mérkőzést az általa szervezett bajnokságokban. Már a szombaton hat órára kiírt Milan-Genoa meccset sem rendezik meg.Az MTI híre szerint Giovanni Petrucci, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke azt kérte, hogy szombaton és vasárnap az összes olaszországi sportrendezvényen tartsanak egyperces gyászszünetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik