Sport

Szécsi Norbert bejutott a WPT Bécs döntőjébe

A fiatal Szécsi Norbert egyedüli magyar játékosként jutott be a World Poker Tour Bécs döntőjébe, így megküzdhet a 402 ezer dollárt érő első helyért.

A 3500 eurós nevezési díjú WPT Bécs utolsó előtti napján még 21 játékos lehetett ott, egyedüli magyarként Szécsi Norbert küzdhetett meg a fináléba jutásért, amit végül sikerült végrehajtani a fiatal játékosnak, a negyedik helyen várhatja a döntőt – írja a Poker.hu.

Szécsi Norbert 1 022 000 zsetonnal rendelkezett a World Poker Toru Bécs negyedik játéknapja előtt, ez a chipcount harmadik pozícióját jelentette, így remek előjelekkel várta az osztást. A mezőny már pénzbe ért, a távozók biztos 12 ezer dollár tudatában kártyázhattak.

Természetesen a cél a döntőbe jutás volt, ami jó pár nemzetközi sztárnak nem sikerült, többek közt a hatfős finálé előtt búcsúzott az ukrán Team PokerStars Pro Eugene Katchalov, a WPT és EPT bajnok walesi Roberto Romanello és a három amerikai profi, Tristan Wade, Anton Wigg és Andrew Badecker.

Szerencsére a fiatal magyar fiúnk remekül szerepelt, kiegyensúlyozottan kártyázott, aminek köszönhetően ott lehet a fináléban. Szécsi a kezdőzsetonjához még hozzá is tudott tenni, végül 1 210 000-el fejezte be a napot, ami a negyedik kiinduló pozíciót jelenti a mai döntő asztalon.

A legismertebb játékosa a WPT Bécs fináléjának a kanadai Ben Wilinofsky, aki tavaly az EPT Berlinen tudott győzedelmeskedni. Természetesen ez nem fogja megijeszteni Szécsit, aki a 402 ezer dollárt érő első helyért mindent meg fog tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik