Sport

Őrült izgalmak után kupagyőztes az MKB Veszprém

A férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében a Pick Szeged a lehető legkisebb különbséggel kapott ki a címvédő Mocsai-csapattól.

A mérkőzés után Mocsai Lajos, Skaliczki László, Marko Vujin, Laluska Gábor és Ancsin Gábor nyilatkozott honlapunknak. Hogy mit mondtak a meccsről, ide kattintva elolvasható.

A Pick Szegednek Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke adja át az ezüstérmeket. Ő teszi ezt meg az aranyérmek esetében is: a Veszprém tehát megvédte címét, és 21. alkalommal lett a második számú hazai sorozat aranyérmese.

A 2011-12-es szezonban a Magyar Kupában a 4. helyen a Balatonfüred végzett, a harmadik helyezett a Tatabánya lett. A fürediek is kapnak bronzérmet.

Hamarosan az eredményhirdetés következik, a veszprémiek örömtáncot járnak, a szegediek joggal keserűek. Ezzel együtt a közönségtől megkapják a jogos Szép volt, fiúk! köszöntést.

A mérkőzés összefoglalója a Sportklub jóvoltából:

Eredmény – férfi kézilabda Magyar Kupa, döntő
Pick Szeged – MKB Veszprém 26-27 (18-16)
Veszprém Alilovic – Gulyás 2, Sulic 5, Laluska, Schuch, Terzic 3, Iváncsik G. 4. Csere: Fazekas (kapus), Császár 4, Vujin 7 (2), Pérez 2. Edző: Mocsai Lajos
Szeged: Mikler – Prodanovic 9 (4) Ancsin 4, Buday 2, Zubai Sz. 1, Sulc 3, Vadkerti 3. Csere: Tatai (kapus), dr. Czina, Bajorhegyi 2, Lékai 1, Pribanic 1, Beocanin. Edző: Skaliczki László


VÉGE, SULC ELHIBÁZTA A SZABADOT, 21. ALKALOMMAL MAGYAR KUPA-GYŐZTES A VESZPRÉM!

3 másodperccel a vége előtt szegedi szabaddobás és kiállítás a Veszprémből. Majd újabb szabaddobás és piros Laluskának. 0,3 másodperccel a vége előtt szabaddobás a Szegednek.

60. PERC: Markooo Vujin!!! 26-27-ra alakítja az állást, a gólszerző a földre esett, ápolták, Bajorhegyi piros lapot kapott. A Szeged kért most időt. a hátralévő idő 28 másodperc! Vujin rendkívül rutinos játékos.

60. PERC: Szegedi támadás vezette fel az utolsó percet, de a passzív jelzés után a lövést Fazekas védte. Mocsai Lajos időt kért 57 másodperccel a vége előtt. 26-26!

59. PERC: A sokadik veszprémi próbálkozás végén Sulic kihagyta a ziccert, de nem tudott támadni a Szeged, mert Perez a földön maradt. Tatait le kellett fogni a dühtől…

58. PERC: Nagyon sokáig támadhatott a Veszprém, Czinát kiküldték, miután háromszor is ő volt az, aki megállította Perezt. Czina már nem is jöhet vissza. “Nincs passzív, nincs passzív soha?” – kérdezte Tatai a játékvezetőt.

57. PERC: Prodanovic a szélről használja ki az emberelőnyt, 26-26, három és fél perccel a vége előtt.

56. PERC: Sulic lesz a nyerőember? Az ő góljával vezet a Veszprém! Majd Terzicet kiállítják! 25-26!

55. PERC: Nagyon feszült lett a meccs, idegesen a csapatok, de akadnak jó teljesítmények, legutóbb Fazekas mutatott be bravúrt.

53. PERC: Perez ment bele ellenfelébe, de nem fújtak, ellenben Vujin betörésénél igen: hetes a Veszprémnek, Vujin értékesítette, 25-25 az állás hat és fél perccel a vége előtt.

51. PERC: Zubainak belemenést fújtak a játékvezetők egy újabb remek szegedi védekezésnél.

50. PERC: Tatai újabb két bravúrja! Emberhátrányban védekez ki két veszprémi támadást a Pick.

49. PERC: Bajorhegyi is kimegy, őt “Húzd ki a beled!” jótanáccsal látja el a veszprémi drukkerhad.

47. PERC: Tatai-bravúr! Gulyás lövését védte, majd jött Sulc és már kettővel ment a Szeged. Csak 13 másodpercig, mert Perez szokásához híven a legjobbkor talál be. 25-24. Közben a szegedi közönség “Nándi, Nándi” – rigmussal üzen Fazekasnak a bekapott gólok alkalmával. A játékvezetők ezzel együtt most nem népszerűek a Csörsz utcában.

46. PERC: Renato Sulic és Zubai páros kiállítása jött 24-23-nál, pedig egy szegedi kontratámadás következhetett volna. Ezt a sípszó meghiúsította.

43. PERC: Iváncsik Gergő régen talált be, most ezt tette.

42. PERC: Ha netán iksz lenne a vége, hétméteresek döntenek a Magyar Kupa sorsáról. A remekül játszó és osztogató Vadkerti Attila nem szeretné, ha ez így lenne, harmadik gólját lőtte, de Vujin azonnal visszavágott, 22-22!

40. PERC: Pribanic vezetést szerzett a Szegednek, de Vujin egy véleményes hetessel egyenlített. Egy emberként pattant fel a szegedi kispad reklamálás céljából. 21-21! Szenzációs mérkőzés!

Fazekas a veszprémi kapuban. Tatai a szegediben. Váltás itt, váltás ott.

38. PERC: Húsz, húsz, húsz, húsz! – ez nem a különbség, hanem a meccs állása Buday Dániel első gólja után: 20-20!

37. PERC: Sulicnak nagyon megy, ismét vezetést szerez a Mocsai-csapatnak, Laluska indította. 19-20!

34. PERC: Carlos Perez egyenlített hosszú idő után (18-18), az ellentámadás alkalmával Gulyás Péter küldik ki, 18 másodpercig így kettős emberelőnyben volt a Pick. Hiába, mert labdát szerzett az Építők, Sulic be is vágta a lerohanás végén, újra a Veszprém vezet! Négy perc alatt megfordították az állást! 18-19!

33. PERC: Kettő percre Terzic is pihizik, a Szeged kiegészült.

32. PERC: Az első gól Iváncsik Gergőé, 18-17 még a Picknek.

31. PERC: Rossz Terzic-bejátszással indul a meccs, majd egy rossz szegedi cserével, amiért kettő perces kiállítás járt (Beocaninnak).

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

A Magyar Kupát legtöbbször éppen a jelenlegi egyik résztvevő, a Veszprém nyerte el, összesen 20 alkalommal. Volt, amikor VAÉV Építők, VÁÉV Bramac, Fotex Veszprém SE, Fotex KC Veszprém, vagy éppen tavaly, már MKB Veszprém néven. Mögötte nagy az űr, hétszeres győztes a Budapest Honvéd, hatszoros a Pick Szeged (Szegedi Volán), négyszeres első az Elektromos, a Rába ETO (Rába vasas ETO), háromszor a Budapesti Spartacus. Kétszer nyerte meg a kupát a Budapesti Dózsa, a Tatabánya, egy alkalommal pedig a Bp. Vörös Meteor, az FTC, a Vasas, a Debreceni Dózsa és a Dunaferr.

Hamarosan folytajuk a közvetítésünket!

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! KETTŐVEL MEGY A SZEGED!

30. PERC: Micsoda gólváltás a félidő utolsó 20 másodpercében!! Előbb Császár ad szemtelen labdát Sulicnak, majd 4 másodperccel a vége előtt Ancsin Gábor pokoli erős löketével 18-16-ra alakítja a félidei állást.

29. PERC: “Rooli-Roooli” – hangoztatja a szegedi publikum, jogosan. Mikler kétszer is bravúrral hárít.

28. PERC: Vujin harmadik góljával közelebb hozza a veszprémieket, 17-15!

26. PERC: Kicsit elvitte a hév a szegedieket, pedig innen messzire van. Eladott labda, majd Czina kiáll Perez megráncigálása okán. Igen, ha baj van, jön Charlie a Veszprémbe. És most baj van számukra.

24. PERC: Szegedi villanás! Lékai Máté helyrehozza korábbi hibáját és Bajorhegyi is így tesz. Sőt!  Kétszer is belemenés a Szeged ellen, Bajorhegyi Császár mellett betalál, 16-13 a Picknek! Császárt ráadásul ki is állítják, elhúzott a Skaliczki-csapat. Egy pillanat alatt!

22. PERC: Emberhátrányban szerez gólt a Szeged, Sulc követi el. Terzic azonnal válaszol. Légiós percek a Sportmax2-be!

21. PERC: A szegedi időkérés használt, Ancsin Gábor átlövésből ugrasztja talpra a mintegy 200 szegedi drukkert. Ezt teszi Prodanovic is, csakhogy ő ellenkező előjellel: két perces kiállítást kap, Császár viszont kihagyja a büntetőt, 12-12!

20. PERC: Percenként kiszórnak most valakit: Császár estében szerez gólt, azért estében, mert dr. Czina megcincálta. Két perc a jutalma. Gulyás Péter kap egy nagyszerű indítást ezután, és máris egyenlít a Veszprém, 11-11! Sőt! Lékai Máté két labdát is elad, Iváncsik Gergő lódul meg, és kegyetlenül bebombázza a játékszert, 11-12!

19. PERC: Renato Sulicot is leültetik két percre, Prodanovic a büntetőt már a csereként beálló Fazekasnak lőtte (a hetes után visszacsere), jól – 11-9!

18. PERC: Bajorhegyit küldik ki, mert Császárt ráncigálta. Mikler Roland kivédi Vujin hétméteresét!

17. PERC: Császár lökte meg Zubait, hetes, Prodanovic lőtte be, ez volt az 5. gólja. Időt kért Mocsai mester, 10-9 a Szegednek.

“Este megnézem a meccsüket végig, majd az én csapatomból megpróbálom az erőket úgy csoportosítani, hogy a meglévő problémákat valahogy kompenzálni tudjuk. Aszerint alkotom majd meg a stratégiát, hosszú munka ez, vasárnap délutánra eldől, milyen elméletet dolgozunk ki a mérkőzésre” – mondta kérdésünkre szombat este Mocsai Lajos, a veszprémiek mestere. Azt is mondta, hogy nagy meccs lesz a mai. Nagy meccs.

16. PERC: Császár talpról válaszol Ancsinnak. Nemrég még a válogatottban lőttek ilyen remek gólokat, milyen jól is tették!!

14. PERC: A nyolc szegedi gól felét Prodanovic szerezte. Merthogy már 8 van, a szélső találatával. Ő volt tegnap a Szeged legeredményesebb góllövője (Ancsinnal párban) a Balatonfüred ellen. A Veszprémben pedig Vujin volt a legjobb a Tatabánya ellen, így nem is akar lemaradni ezúttal sem, azónnal válaszol. 8-8!

13. PERC: Mínusz háromról egyenlít az MKB: Császár tette ezt meg. 7-7! Rögvest ezt követően megvan a meccs első kétperces kiállítása, Laluskának kell lemennie.

12. PERC: Kőkemény a meccs, a játékvezetők pedig engedik a kemény játékot, a vitás esetekben inkább higgadtan továbbot intenek.

10. PERC: Zubai lefordulásból egyenlíti ki Császár Gábor villámgólját, majd ismét Terzic villan, már csak egy gól a differencia, 7-6 a csongrádiaknak.

9. PERC: Két veszprémi (Terzic és Vujin) gólja után egy szerencsés Ancsin találat, Alilovic lába alatt ment be a labda a kapuba. 6-4!

“Nekünk nem azon kell gondolkodni, hogyan lehet elverni a Veszprémet, hanem azon, hogy a győzni akarás, ami jellemezte a fiúkat az elődöntőben 20 percig, az hogy marad meg 60 percen keresztül” – nyilatkozta a Sport24-nek szombaton Skaliczki László, a Pick vezetőedzője.

6. PERC: Prodanovic góljával először vezet a Pick Szeged, Császárék lépést reklamálnak a Kékes-Kékes játékvezető duónál, hiába. Gyors lerohanás után 4-2, majd Vadkerti ismételt lerohanásával 5-2 a szegedieknek! Egy perc alatt 3 szegedi gól.

4. PERC: Renato Sulic beállóból eredményes, ismét a Veszprém vezet. Laluska besárgul, Sulcot rángatta meg. Góllal büntet a szlovák. 2-2!

3. PERC: Zubait terítik le, Prodanovic cunderes hetessel egyenlít – 1-1!

2. PERC: Gulyás Péter szerzi a találkozó első gólját, vezet a Veszprém! 0-1!

1. PERC: A szegediek kezdték a játékot! Iváncsik, Terzic, Schuch, Laluska, Sulic, Gulyás a Veszprém, Prodanovic, Ancsin, Buday, Vadkerti, Zubai, Sulc a szegedi kezdőcsapat, a kapuban Alilovic, illetve Mikler. Rossz az első támadás.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Elhangzott a magyar himnusz is, jöhet a mérkőzés!

A szegedi szurkolók hangosabbak, pályán a kihívó, a Pick Szeged is! Renato Sulicot füttyel fogadják.

Először a Veszprémet szólítja pályára a hangosanbeszélő, aki történetesen Lantos Gábor, a Magyar Rádió munkatársa. A Veszprém a címvédől, mellesleg 20-szoros kupagyőztes.

“Építők, építők vs. Pick Szeged, Pick Szeged” – megy a hangolás!

Az első meccset a Pick nyerte: a két kabalafigura ugyanis rögtönzött futóversenyt rendezett: a kék mezes szegedi ért hamarabb az egyik kaputól a másikhoz.

A bronzmérkőzés csúszott az eredményjelző hibája miatt, így a döntő is 16 óra 10 perckor kezdődik a Sportmax 2 csarnokban, már remek a hangulat a létesítményben!

Már a bronzmérkőzésre – amelyet a Tatabánya nyert meg a Balatonfüred ellenében – háromnegyed részben megtelt a Sportmax2 csarnok Budapest XII. kerületében, ez is jelezte, nagy meccset vív a Pick Szeged és az MKB Veszprém.

z a két hazai együttes, amely évek, lassan évtizedek óta uralja a hazai férfi kézilabdát.

Az a két együttes, amelyben Császár, Perez, Gulyás, Fazekas, Iváncsik Gergő, Laluska (Veszprém), valamint Mikler, Ancsin, Lékai, Zubai révén az olimpiai kvalifikációt kiharcoló válogatott játékosok szerepelnek.

A Szeged a Balatonfüred legyőzésével, a Veszprém pedig a Tatabányán keresztüljutva készülhet a döntőre.

A két csapat teljes (!) kerete
Pick Szeged: Tóth Mihály, Buday Dániel, Bajorhegyi Ádám, Lékai Máté, Vadkerti Attila, Nagy Norbert, Dusan Beocanin, Tatai Péter, Antonio Pribanic, Fekte Bálint, Mikler Roland, Zubai Szabolcs, Velky Péter, dr. Czina József, Rajko Prodanovic,Törő Szabolcs, Frantisek Sulc, Ancsin Gábor. Vezetőedző: Sklaiczki László
MKB veszprém: Fazekas Nándor, Uros Vilovski, Gulyás Péter, Iváncsik Gergő, Schuch Timuzsin, Császár Gábor, Carlos Perez, Marko Vujin, David Korazilja, Liszkai Szilveszter, Laluska Balázs, Tomas Urban, Mirsad Terzic, Mirko Alilovic, Renato Sulic. Vezetőedző: Mocsai Lajos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik