Sport

Kenyai és etióp győzelem a bécsi maratonin

A férfiak mezőnyében a kenyai Henry Sugut, a nőknél a tavalyi győztes etióp Fate Tola ért elsőként célba vasárnap a bécsi maratoni futóversenyen.

A 26 éves Sugut 2 óra 6 perces eredménnyel új pályacsúcsot és új egyéni csúcsot állított fel. A kenyai 2010-es győzelme után másodszor állhatott fel a dobogó tetejére az osztrák főváros hagyományos viadalán.

A nőknél a címvédő, 24 éves Fate Tola 2 óra 26 perc alatt futotta le a 42,195 kilométeres távot.

A félmaratoni távon megrendezett “bajnokok versenyében” állt rajthoz a korábbi maratoni világcsúcstartó Haile Gebrselassie és a női világcsúcstartó brit Paula Radcliffe. Kettejük külön “nemi párharcát” Gebrselassie nyerte, leelőzve a nála közel nyolc perccel korábban elrajtolt Radcliffe-et. A 39 éves etióp futó, aki márciusban jelentette be, hogy korábbi terveivel ellentétben mégsem indul a londoni olimpián, 1 óra 52 másodperc alatt ért célba.

Az évszakhoz képest hűvös időjárási körülmények között megrendezett 34. Bécsi Városi Maratonon minden korábbinál többen, 36 157-en álltak rajthoz. A szervezők keddi közlése szerint rekordot döntött a magyar nevezések száma is: míg tavaly 553, idén 710 magyar futó indult.

Ajánlott videó