Sport

Bronzérmes a kupában a Tatabánya

A Tatabánya végig vezetve magabiztosan nyerte meg a férfi kézilabda Magyar Kupa négyesdöntőjének bronzmérkőzését.

A bronzmérkőzésen a Balatonfüred a Tatabányával találkozott, és a Komárom megyeiek villámrajtot vettek, a hetedik percben Harsányi hetesével már 4-0-ra vezettek. A fürediek első gólját Pásztor István szerezte a 8. percben.

A harmadik helyért vívott mérkőzésre már majdnem meg is telt a Sportmax2 Sportcsarnok a Csörsz utcában, ez már jelezte, hogy két órával a Pick-Veszprém döntő előtt szinte mindenki a finálé lázában ég.

A 13. percben Lele Ákos második góljával 7-3-ra ment a Tatabánya, amely egyébként korábban két alkalommal megnyerte a Magyar Kupát. Az első félidő közepén megérkezett a Veszprém csapata a sportcsarnokba, és fel is ültek a lelátóra kicsit hangolódni. A 20. percben 8-5-re zárkózott a Füred, sőt, támadhatott a 8-6-hoz is, de mellément az átlövés. Nagyot hajtottak a csapatok, és ezt értékelte is a közönség.

Négy és fél perccel a félidő vége előtt a Tatabánya időt kért, amikor a szegedi és a veszprémi kabalafigurák is a pályára léptek – hangolás. 12-6 volt ekkor az állás, így amolyan pihenőnek szánhatta Debre Viktor a pauzát. Végül ez is maradt a félidőig a differencia.

Gyors gólváltás következett a második félidő elején, a tatabányai kapus, Szente vitába keveredett egy tiszteletlen nézővel, aki a felső karzatról kiabált neki, utóbbi nem volt egy fair drukker… Szente mellesleg remekül védett. A második játékrész derekára kiengedtek a csapatok védekezésben, és az eredményjelző is, nem lehetett megállítani az időt, csak rohant és rohant… Ki is kapcsolták. Ekkor már Ancsin Gábor, a szegediek klasszisa Császárral és Iváncsik Gergővel beszélgetett a pálya szélén.

Gál Gyula második góljával 20-14-re ment a Tatabánya, nem igazán volt benne a Balatonfüredben a bravúros fordítás lehetősége. 12 perccel a vége előtt azonban 20-16-ra alakult az állás, Szente helyett gyorsan Bartucz állt be a tatabányaiak kapujába. Ivo Diaz nyugtatta meg végül negyedik góljával a csapatot.

Négy és fél perccel a vége előtt kettős emberhátrányba került a Tatabánya, 23-19-re vezettek ekkor. Így is sikerült Diaznak betalálnia, majd Bartucz védett kétszer is egymás után (eksztázisba is került ettől).

A végén már nem tudott közelebb jönni a Balatonfüred, így a mérkőzést és a kupabronzot a Tatabánya nyerte meg, így indulhat az EHF Kupa és a KEK összevonásából kreált Európa Kupában.

A döntőt a Pick Szeged és az MKB Veszprém vívja.

Eredmény – férfi kézilabda Magyar Kupa, bronzmeccs
Tatabánya-Carbonex – Balatonfüredi KSE 24-21 (12-6)
A legjobb dobók: Diaz, Harsányi 5-5, Lele 4, Iváncsik Ádám, Rédei 3-3, illetve Pásztor 5, Szöllősi Bence 3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik