Sport

A Vasas kipipálva

A NB I 24. fordulójában a Videoton FC fölényes győzelmet aratott a kiesés ellen harcoló Vasas ellen.

Régen ez a párosítás táblás házat, de legalábbis hat-nyolcezer nézőt vonzott a Sóstói stadionba. Sajnos ezt most korántsem tapasztaltuk, még háromezren se gyűltek össze, annak ellenére, hogy a klub mindent megtesz azért, hogy minél színvonalasabb kiszolgálásban részesítse szimpatizánsait. Ilyen vadonatúj kezdeményezésként a ledfal, szurkolói kérdezz-felelek, és hétről-hétre sok egyéb más új ötlet csábítja a nézőket, és mégis…

Más kérdés, hogy ezúttal a vendégek maroknyi drukker-hada csaphatta össze a tenyerét a 6. percben, amikor a Vidi védelmének jóvoltából vezetéshez jutott a Fáy utcai gárda, Ferkó Csaba, pedig első NB I-es találatát ünnepelhette. Igaz mindössze két percig tartott a Vasas öröme, mert az első adandó alkalommal egy szöglet után Paulo Vinicius a kapu bal sarkát lőtte ki. A szünetig többször kezdeményezett a Videoton, elsősorban a rendkívül fiatal középpályás triójával az élen. Főként Gyurcsó Ádám, és Kovács István volt elemében, akiket rettentően nehezen tudtak tartani a vendégek. Gyurcsó a félidő hajrájában kis híján szépségdíjas emelésből szerzett gólt, de a lövés kapu fölé szállt.

A szünet után nagyot fordult a meccs, a fehérváriak támadásai még intenzívebbek lettek, és ennek eredményeként az 47. perc meghozta számukra a vezetést. Ekkor a sokadik veszélyes Gyurcsó-beadást Sándor György az ötösről jobb sarokba fejelte.

Majd az 54. percben Tóth Balázs (a Vasas játékosa) röviden fejelt haza, a labdára lecsapott Nikolics Nemanja, és Lubos Ilizi kapust elfektetve lőtt passzolt a kapuba.

És még ezzel nem volt vége a Vasas vesszőfutásának. A 70. percben Kovács István indította Gyurcsót a jobbszélen, a szélső kitűnően centerezett, az érkező Nikolics 8 méterről nem hibázott.

Sima Videoton győzelem született, amely még lehetett volna nagyobb arányú is, amennyiben számtalan helyzetéből néhányat gólra váltottak volna a fehérvári legények.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – Vasas SC 4-1 (1-1)

Székesfehérvár, 2723 néző

Vezette: Berger (Vámos T., Medovarszki)

Videoton FC: Bozsovics – Szolnoki, P. Vinícius, Caneira (Vaskó, 73), H. Sanchez – Mitrovics (Tóth, 71.), Sándor Gy. – Gyurcsó, Kovács I., Gosztonyi (Evandro, 61) – Nikolics N.

Vezetőedző: Paulo Sousa

Vasas SC: Ilizi – Tóth B. (Katona M., 74.), Rubus, Kovács G., Görgényi – Farkas B., Mehmedagic (Varga G., 72.) – Ferkó (Kovács D., 58.), Bárányos, Dajic – Hercegfalvi

Vezetőedző: Marijan Vlak

Gólszerzők: Nikolics N. 2, P. Vinicius, Sándor Gy. illetve Ferkó

Edzőszemmel:

– Azért volt fontos ez a győzelem a Vasas ellen, hogy a fiúk bízzanak magukban, és abban a rengeteg munkában, amit elvégeznek. A kapott gólra jól reagáltunk, gyorsan sikerült egyenlítenünk. Rögzített helyzetekben ezen a mérkőzésen is jók voltunk. Ez amúgy is jellemző ránk a szezon eleje óta. A második félidőben intenzívebben játszottunk, több komoly helyzetünk is volt, akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

– Az egyik legjobb magyar csapat ellen játszottunk ma. Az első félidőben jól tartottuk magunkat. A második játékrészben gyorsan kaptunk két gólt, ez pedig megfogta a csapatomat. Olyan gólokat kaptunk rögzített szituációkból, amilyeneket egy NB I-es csapat nem kaphat, igaz ez a harmadik gólra is, hiszen olyan hibát nem szabad elkövetni. –  Marijan Vlak a Vasas SC vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik