Sport

Nagy csatában maradtak le a magyarok az öttusa-Vk-n

Tóth Adrienn 7., Gyenesei Leila 11. lett a százhalombattai öttusa-Világkupa női döntőjében.

A szászhalombattai öttusa-Világkupán szombat reggel öt magyar versenyzőnő állt reggel páston, amikor bemutatták a döntő 32 résztvevőjét. Közülük Tóth Adrienn és Cseh Krisztina kimondottan jól vívott, mindketten 1000 pontot értek el, akárcsak a francia Amelie Caze. Náluk csak az orosz Donata Rimsaite forgatta jobban a párbajtőrt (1048 pont).

Az uszodában aztán újra két magyar volt a leggyorsabb. A 2010-es ifjúsági olimpia ezüstérmese, Földházi Zsófi 2:05,35 másodperc alatt tette meg a 200 méteres távot és ezzel éppen 44 századmásodperccel utasította maga mögé Gyenesei Leilát (2:05.79). Tóth jól tartotta magát úszásban (2:10,27) is, így két tusát követően átvette a vezetést (2240 pont) az őt pontosan másoló Cazeval (2:10,17, 2240 pont) holversenyben. Ilyen is ritkán van mondjuk…

A lovaglás ahogy szokta, kicsit megszórta a mezőnyt. Tóth 5 verőhibát vétett (1100 pont, három szám után 3340 pont), míg Caze csak egyet (1180) ami azt jelentette, hogy a francia lány megnyugtatónak mondható 80 pontos előnnyel élről várhatta a kombinált számot (3420 pont). Három számot követően a magyarok közül Gyenesei 7., Kovács 12., amivel lényegében megőrizték két szám utáni pozíciójukat, míg Földházi (27.), Cseh (32.) elrontotta a lovaglást és jelentősen visszaestek. A kombinált versenyszámnak, a biatlonszerű lövészettel kombinált futásnak a franciák világ és olimpiai bajnoka 20 másodperc előnnyel vághatott neki és mire Tóth Adrienn elkezdte a lövészetet már egy hibátlan lövésen volt túl.

Tóth Adriennt a kiváló futó angol Spence követte. Az első egy kilométer után újabb öt lövés következet, ahova Tóth 5. helyen érkezett, de remek lövészettel 3. helyen fordult az újabb körre Case és Rimsaite mögött. Gyenesei hetedik volt ekkor. Case harmadik, utolsó lövészetét is 15 másdoperc alatt teljesítette, míg Tóth hibázott és hárman is megelőzték hátulról. Case magabiztosan tartotta tetemes előnyét egészen az utolsó 400 méterig, ahol már az orosz Rimsaite nagyon megközelítette.

Óriási verseny alakult ki, de a franciában maradt még annyi erő, hogy megőrizzen valamit előnyéből és megnyerje a Szászhalombattai öttusa-Világkupa női versenyét. Tóth Adrienn 7., Gyenesei Leila 11., Kovács Sarolta 20., Földházi Zsófia 30., Cseh Krisztina pedig 33. helyen ért célba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik