Sport

Magyar bronzérem a csapat vívó-vb-n

Bronzérmet nyert szombaton a magyar férfi párbajtőr-válogatott a kijevi csapat-világbajnokságon.

A verseny honlapja szerint az Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter összeállítású együttesnek a hiányos 32-es táblán nem kellett vívnia, a legjobb 16 között kezdett, ahol hat tussal verte az észt együttest. A magyar alakulat a negyeddöntőben is érvényesítette a papírformát, hét találattal bizonyult jobbnak a korábban a németeket könnyedén búcsúztató venezuelaiaknál, az elődöntőben viszont minimális különbséggel, 11-10-re kikapott az amerikaiaktól, így utolsó mérkőzésén a bronzéremért küzdhetett.

“A párizsi vb-n, 2010-ben nagyon kikaptunk az amerikaiaktól, Heidenheimben tavaly csak egy tussal győztünk, ezért óvatosnak kellett lennünk velük szemben. Gyorsan váltották egymást a párok, mert többször passzív volt az éppen páston lévő két vívó, ezért esett ilyen kevés találat. A végén egy tus döntött – a javukra” – mondta Udvarhelyi Gábor keretedző.

A másik ágon a címvédő franciák – akikkel tavaly, Cataniában a magyarok vívták a döntőt – ugyancsak eggyel bizonyultak jobbnak az olaszoknál.

A bronzmérkőzésen a magyarok taktikus vívással őrölték fel az olaszok ellenállását. Az első három párban kevés találat esett, 7-7 után azonban, a negyedik asszóban Imre jelentős előnyt harcolt ki, 14-10-nél adta át a helyet Boczkónak, aki aztán még magabiztosabbá tette az előnyt. Rédli őrizte a különbséget, Imre, megint jobb volt ellenfelénél, s bár a nyolcadik párban valamicskét csökkent a különbség, Boczkó végül taktikusan, s egyben magabiztosan tartotta távol ellenfelét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik