Sport

Visszavágott a Vasas a Honvédnak

A harmadik mérkőzés határoz arról, hogy a Vasas vagy a Honvéd lesz a címvédő Eger döntőbeli ellenfele a férfi Vodafone vízilabda ob I döntőjében.

Szerdán a Komjádi uszodában az első mérkőzést hosszabbítás után, a jobban lőtt büntetőknek köszönhetően nyerte a Honvéd.

A péntek esti ütközet Vasas-góllal kezdődött: Katonás Gergely pattintása surrant be a kapuba, az ellenakcióból Mátyás Zoltán – szintén pattintott lövéssel –- rögtön egalizált, majd ugyanő egy remek passzt továbbított közelről a hálóba (2-1). Sok idő nem telt el, s máris megint “iksz” volt az állás: a háromszoros olimpiai bajnok balkezes átlövő, Kiss Gergely vette be a kétszeres ötkarikás aranyérmes Gergely István kapuját, aki beleért, de nem háríthatta a bombát (2-2).

Steinmetz Barnabás használta ki, hogy teljesen árván hagyták, aztán ugyanő a szerencsével sem állt hadilábon, hiszen egy védekező kézről pattant be a lövése, két találata között pedig Mátyás volt már harmadszor is eredményes, ezúttal húzásból (3-4).

A folytatás hazai “álomszünettel” kezdődött, miközben a nagyon is éber Vasas Katonás közeli, majd a horvát légiós, Miho Boskovic bal felső sarokban landoló lökete, és a triplázó idősebb Steinmetz jól helyezett lövése révén 7-3-ra elhúzott a második játékrész elején. Gór-Nagy Miklós ébredt először, Tóth Márton pedig – észlelve Nagy Viktor “elbóklászását” – nagyon messziről vette be a félig üres Vasas-kaput (5-7). Centerből Steinmetz Ádám birkózott be egy gólt (5-8), Szivós Márton pedig mandineres találattal javított a hazai mérlegen még a nagyszünet előtt (6-8).

A harmadik nyolc perc nyitányaként emberelőnyben még közelebb lopózott a Honvéd Salamon Ferenc jóvoltából (7-8), egy ötméteres segített azonban a Vasasnak, Katonás alakította 7-9-re az állást. A hat az öt elleni játékban Szivós, a túloldalon pedig Takács Bálint adott munkát az eredményjelző kezelőjének (8-10).

A befejező negyedet Katonás negyedik találata vezette be, aki “felavatta” az időközben Gergely helyére beálló, s amúgy jól védő ifjú Honvéd-kapust, Lévai Mártont, majd újból ő volt az, aki egy Vasas-fórt értékesített (8-12).

Eldőlt a mérkőzés, és az is, hogy harmadik – méghozzá vasárnap, a Komjádi uszodában 18 órától rendezendő – meccs határoz a döntőbe jutó csapat kilétéről.

A másik elődöntős párból az Eger kettős győzelemmel jutott tovább a Szeged ellenében.

Eredmény, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés
Groupama-Honvéd – TEVA-Vasas-UNIQA 8-12 (3-4, 3-4, 2-2, 0-2)
A góldobók: Mátyás 3, Szivós 2, Gór-Nagy, Tóth M., Salamon 1-1, illetve Katonás 5, Steinmetz B. 3, Kiss G., Boskovic, Steinmetz Á., Takács 1-1
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik