Sport

Kétszeri hosszabbításban nyert a Sharks

A San Jose Sharks csak kétszeri hosszabbítás után tudta legyőzni a St. Louis Blues együttesét az NHL rájátszásában.

A San Jose szerezte meg a vezetést a második harmadban, Martin Havlat gólja után, majd a Blues egyenlíteni, sőt később fordítani is tudott, így sietős volt a Sharks számára az újabb gól megszerzése. Közel hat perccel a lefújás előtt Desjardins betalált, így jöhetett a ráadás, melynek első felvonása alatt mindkét kapus kiválóan teljesített. A második hosszabbításban azonban dülőre vitte a dolgot a San Jose: Havlat második gólja győzelmet ért a Cápáknak, akik nyert meccsel kezdték a rájátszást.

A bajnok Boston hiába küzdött a Washington Capitals ellen, egyik fél sem tudott gólt szerezni, így a döntés a hosszabításra maradt: két perc telt el amikor Chris Kelly megvillant, így az első mérkőzés a Bruins győzelmével zárult. A Phoneix Coyotes is csak a ráadásban tudta megnyerni találkozóját a jól küzdő Chicago ellen.

A játéknap egyedüli összecsapása, mely a rendes játékidőben véget ért, a New York-Ottawa volt: a Rangers magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a Szenátorok felett úgy, hogy már 4-0-ra is vezettek.

Eredmények – NHL, rájátszás, 1. forduló, 1. mérkőzések
Kelet:

New York Rangers-Ottawa Senators 4-2
Boston Bruins-Washington Capitals 1-0 /hosszabbítás után/

Nyugat:

St. Louis Blues-San Jose Sharks 2-3 /kétszeri hosszabbítás után/
Phoenix Coyotes-Chicago Blackhawks 3-2 / hosszabbítás után/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik