Sport

Tarver nekiment Klicskóéknak

Antonio Tarver érdekes nyilatkozattal hívta fel magára a figyelmet: azt javasolta az ukrán testvéreknek, hogy inkább ki se álljanak ellene.

A 188 centiméter magas öklöző – aki nem mellesleg az 1996-os atlantai olimpián bronzérmet szerzett – címmérkőzésre készül Lateef Koyade ellen, cirkálósúlyban. Manapság azonban ha valaki hírnévre akar szert tenni, a nehézsúlyú Klicsko-fivérekkel kell megküzdenie, és nincs ezzel másképp Tarver sem, aki minél hamarabb szembe akar nézni az ukrán óriásokkal. “Klicskóék leginkább úgy tudnak legyőzni, ha ki sem állnak ellenem. Gyorsan és keményen ütök, jó kombinációkban. Klicskóék ilyet még soha nem láttak. Sokat letettem már az asztalra, szóval nem kell a világ összes nehézsúlyú bunyósát megvernem, szerintem. Nem kell semmit bizonyítanom ahhoz, hogy kapjak egy címmeccset” – nyilatkozta magabiztosan Tarver, aki a Rocky Balboa című filmben Mason Dixont, a nehézsúlyú világbajnokot játszotta.


“Persze nem osztom meg mindenkivel a stratégiámat, de az biztos, hogy simán közel tudnék kerülni hozzájuk és semlegesíteni az ütőtávból adódó előnyüket. Engem nem fognak eltalálni azokkal az óriási jobbosokkal és mikor elvétik, fizetni fognak érte. Soha nem bokszoltak még ilyen képességű ökölvívóval, mint én. Maximum kiütni tudnának, de ez még senkinek nem jött össze. Higgyék el, össze fog jönni ez a dolog, nem csak álmodozom, hanem valóra is váltom, amit elképzelek” –
fejezte be mondandóját Tarver.

A ‘Magic Man’ becenévre hallgató bokszoló talán legnagyobb győzelme 2004-ből való: Roy Jones Jr. ellen megnyerte a WBC és a WBA félnehézsúlyú címét.

Nem egy ügyetlen bokszoló Tarver:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik