Sport

Szívós: Neki fogunk esni a Vasasnak

Ötméteresekkel múlta fölül a Honvéd a házigazda Vasast a férfi vízilabda OB I. elődöntőjének első mérkőzésén. A játékosok fáradtan nyilatkoztak, de már a következő meccsre összpontosítanak.

„Először elszámoltam százig, aztán arra gondoltam, hogy nagyon sajnálom, hogy a kezdeti rossz játékunk után a hazai pálya hátrányával nem tudtunk élni”értékelte a büntetőkkel végződő mérkőzést a vlv.hu vízilabda szakportálnak adott interjújában a nem éppen lobbanékonyságáról ismert, háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely.

A játékvezetők ténykedése a Honvéd játékosai körében sem aratott osztatlan sikert, ugyanis centerük, Hárai Balázs azt emelte ki, hogy pontosan a döntő szituációkban nem nekik kedveztek az ítéletek. Igaz, azt is hozzátette, hogy saját hibáikból is kaptak olyan gólokat, amiket ilyen szinten már nem lenne szabad.

Hibák akadtak bőven a Vasasnál is, a lassan szokássá váló angyalföldi rossz – jelen esetben 1-5-ös – kezdésnek egyelőre nem találják az okát. „Ugyanaz volt, mint a Szeged ellen, nem tudom, hogy ez miért van. Így kezdünk mostanában, ezt kell kijavítani, majd az okosak megmondják, hogy hogyan” – összegzett Vámos Márton.

Abban mindkét csapat játékosai egyetértettek, a pénteki második mérkőzés kulcskérdése az lesz, mennyire tudják kipihenni ezt a fizikailag és idegileg is rendkívül megterhelő mérkőzést. „Szerintem nincs olyan játékos, akiből ne vett volna ki ez a mérkőzés energiákat, nagyon sokat kellett belerakni” –fogalmazott Szívós Márton, majd hozzátette: „a Kőér utcában neki fogunk esni a Vasasnak, mert szeretnénk, hogy ott vége legyen!”

A pályaelőnyét elvesztő Vasas edzője, Földi László viszont szűkszavúan csak annyit mondott: „lesz harmadik meccs!”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik