Sport

Kérdéses Beckham olimpiai szereplése

Még nem tudni, hogy az LA Galaxy klasszisa bekerül-e a brit válogatottba a londoni olimpián.

A jelenleg az LA Galaxyban játszó David Beckham régi nagy álma, hogy képviselhesse hazáját az olimpián. Azonban korántsem biztos, hogy ez valóra válik, ugyanis még mindig kérdéses a sztárfocista szereplése a nemzeti tizenegyben. Stuart Pearce-t annyira lekötötte a munkája, hogy egyszerűen nem volt ideje Los Angelesbe repülni és megnézni, milyen formában játszik Beckham.

A LA Galaxy mostanság nem muzsikál túl fényesen. A csapat zsinórban három vereséget szenvedett el. Ráadásul Beckhamet az első félidőben le kellett cserélni, mert folyamatosan begörcsölt a lába. Ezek a hírek persze az óceánon át is hamar eljutottak Pearce-hez. Mindez megnehezíti az angol válogatott szövetségi kapitányának dolgát, aki szeretné, ha a zseniális focista játszana a csapatban, de szem előtt kell tartania a válogatott érdekeit is.

Az olimpia szabályai szerint csupán három olyan játékost hívhat a válogatottba, akik 23 évnél idősebbek. Éppen ezért ezt a döntést nagyon meg kell fontolnia. Ezzel szemben azt is figyelembe kell vennie, hogy Beckham az egyik legtapasztaltabb brit labdarúgó, aki kétségkívül kiváló adottságokkal bír. Az ifjú játékosoknak pedig húzóerőt adhat a személyisége, valamint jó vezetője lehetne a csapatnak.

Az sem elhanyagolható, hogy Beckham tevékenyen részt vett az olimpiai játékok rendezéséért folyó harcban, valamint emblematikus alakja a nemzetközi sportvilágnak. Ez pedig PR-szempontból sem hanyagolható, mert bizony jócskán akadna olyan néző, aki csak miatta venne extra áron belépőt egy-egy mérkőzésre. A reklámbevételekről nem is beszélve.

Pearce azonban egyelőre nem döntött és elmondta, Beckham mellett több „idősebb” játékos is versenyben van, de ígéretet tett arra, hogy hamarosan dűlőre jut.

Beckham, aki egyébként csupán néhány háztömbnyire nőtt fel a londoni Olimpiai Parktól, nem nyilatkozott az ügyben, de korábban már többször elmondta, minden vágya, hogy az olimpián a nemzeti tizenegy tagjaként léphessen a pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik