Sport

“Amíg mozog, Kicsim!”

Szebelédi Renáta megérkezett Vicenzába, a szombati IBF (International Box Federation) világbajnoki címmérkőzés helyszínére.

Szebelédi Renáta, a WBF szövetség harmatsúlyú világelsője, szombat este kihívóként lép ringbe a nagylégsúlyú (52,2 kg) olasz világbajnok, a fordított alapállású, 39 éves Simona Galassi ellen.

„Apró nehézséget okozott a felkészülésben, hogy a jobb csuklóm már régebb óta rakoncátlankodik, de csináltunk egy speciális bandázst, amiben kevésbé éreztem a sérülést” – számolt be az előzményekről a kihívó. További nehézséget okozott a felkészülés alatt, hogy mivel mindkét ökölvívó fordított alapállású, Renáta nehezen talált magának balkezes edzőpartnert. Jobb híján egyik tehetséges jobbkezes klubtársával kesztyűzött úgy, hogy edzőpartnere fordított alapállásban állt fel ellene.

Renáta balegyenese elég ütős

„Galassit meglehetősen jó bokszolónak tartom, de verhetőnek. Sokat gyakoroltam olyan kombinációkat, amikkel akár ki is üthetem. Mindenképpen be kell szorítanom a sarokba, illetve a kötelekhez, s ott belharcra kell kényszerítenem. Ez nem az ő stílusa. Jó formában érzem magam, mindenképpen meg akarom nyerni ezt a mérkőzést. Annak örülnék a legjobban, ha ez KO-val sikerülne.”

Renáta édesanyja, mint mindig, a következő rövid mondattal engedte útjára lányát egy rövid ölelés után: „Amíg mozog, Kicsim!” Az olaszországi küzdelem után Szebelédinek nem sok ideje lesz pihenni, ugyanis a tavaly Németországban megszerzett harmatsúlyú (53,5 kg) WBF világbajnoki övét – a Galassi-meccs eredményétől függetlenül – május 12-én, a Feja Promotion budapesti bokszgáláján teszi kockára. Kihívója a román Eva Marcu lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik