Sport

A Szeged elszalasztotta az esélyt

A ZF Eger hazai medencében egy góllal verte a Szegedet a vízilabda ob I elődöntőjének második meccsén, és a párharcot megnyerve bejutott a fináléba.

Amikor kedden a bajnoki címvédő Eger idegenben meglepetésre lelépte a Szegedet, esélyesévé vált az egyik csapat második győzelméig tartó elődöntőnek.

A Bitskey Uszodában azonban a Szeged sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint saját közönsége előtt. Bár a Gerendás-csapat 3-0-ra elhúzott az első negyedben, a második játékrész után már 5-5 volt az állás.

A harmadig negyedet egy góllal az Eger nyerte, és ezt az előnyt birtokolta a végső dudaszó pillanatában is, pedig a Tisza-partiaknak lett volna esélyük az egyenlítésre. Az utolsó pillanatokban a Szeged emberelőnyben volt, de az új-zélandi Joseph Kayes kihagyta a ziccert.

A ZF Eger 2-0-ra megnyerte a párharcot, és a fináléban a Honvéd-Vasas elődöntő győztesével találkozik.

Eredmény – Vízilabda ob I, elődöntő, 2. mérkőzés
ZF Eger–A Híd Szeged Beton 10–9 (3–0, 2–5, 3–2, 2–2)
Eger: Szécsi – Hosnyánszky 2, Bundschuch 1, Graham 3, Varga II. Zs. 1, Biros 2, Bátori. Csere: Gerritse, Kovács G. 1, Mezei, Seman, Binder, Chilkó. Edző: Gerendás György.

Szeged: Baksa – Kiss Cs. 1, Kunac 1, Bálint, Molnár T. 2, Somogyi, Hegedüs. Csere: Török 3, Younger 1, Turzai, Kayes 2, Juhász. Edző: Vincze Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik