Sport

Gesztus az olimpiai selejtezőt játszó kézilabdázóknak

A Magyar Kézilabda Szövetség saját költségén azokat is kiutaztatja Londonba a férfi válogatott tagjai közül, akik nem lesznek olimpiai kerettagok.

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége április 11-i ülésén gratulált az olimpiai kvótát szerző férfiválogatottnak, a BL-döntőbe jutó győri-, illetve a KEK-fináléba kerülő ferencvárosi csapatnak, valamint a vb-részvételt csoportelsőként kiharcoló női junior válogatottnak – számolt be a kezi.hu oldal.

Vetési Iván elnök javaslatára a testület úgy döntött, hogy a szövetség saját költségén kiutaztatja Londonba azokat a játékosokat, akik a férfiválogatott tagjaként végigcsinálják az olimpiai felkészülést, de végül nem kerülnek be a 14 fős szűkített keretbe.

A tornán sérülés miatt nem vett részt Ilyés Ferenc és Iváncsik Tamás, Nagy Kornél pedig az utolsó szűkítés alkalmával került ki a göteborgi utazó keretből.

Az elnökségi ülésen a tagok elfogadták a bizottsági beszámolókat, amelyek a sportág április 28-i évi rendes Küldöttgyűlésére készültek.

A magyar férfiválogatott 18 fős kerete az olimpiai selejtezőn
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapic Milorad (RK Cimos Koper, szlovén), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (SG Flensburg-Handewitt, német)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Katzirz Dávid (Csurgó), Pérez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik