Sport

Szegeden került előnybe az Eger

Elvesztette a Szeged Beton a ZF Eger ellen az elődöntő első mérkőzését 11-14 arányban a férfi vízilabda bajnokság rájátszásában.

Az idei szezonban már ötödik alkalommal találkozik egymással a két csapat, eddig három Szeged győzelem mellett egy Eger siker született.

Az első támadást az Eger vezethette, de nem jártak sikerrel. A 2. percben kezdődik el igazán a meccs, a Szeged Kiss Csaba révén ötméterest ront, az Eger megszerzi a vezetést Varga Zsolt csavarásával. Kayes egyenlít ki emberelőnyből, Biros újra vezetést szerez az Egernek, amire ismét Kayes válaszol. A negyed végére Baksa védések maradnak, majd Somogyi alakítja az eredményt 3-2-re.

A második negyedet a Szeged kezdheti, óriási tapsot Török a labda elhozásáért! Baksa bravúrok következnek, de Bundschuh ellen már a szegedi hálóőr is tehetetlen, az állás 3-3. A negyed második felére maradnak a gólok, Kovács Gábor szerez vezetést az Egernek, amit Molnár Tamás egalizál. Újabb Heves megyei gólok következnek, Biros és Graham is fórból talál be. Török révén az utolsó percben indul meg a szegedi hajrá, először 8 méterről lövi ki a hosszút, majd kontra után egyenlít ki. A félidőben az állás 6-6.

A harmadik negyed ismét szegedi támadással indul, de a bíról elveszik a labdát. Baksa-parádé következik ismét, de mindent ő sem tud védeni, Hosnyánszky révén 6-7 az állás. Szécsi bravúr után egri időkérés és kihasznált emberelőny, kettővel vezet az Eger. Molnár Tamás góljával zárkózik a Szeged, 7-8 az állás. A negyed második felére kapusbravúrok, szegedi kapufák és ami a legfontosabb, 3 eger gól maradt, az állás a záró játékrész előtt 7-11.

Török a negyedik negyedben is elhozza a labdát, indul a Szeged. Hegedűs góljával kezdődik a felzárkózás, de Graham egy hatalmas góllal állítja vissza a négy gólos különbséget. Sőt, Graham harmadik góljával már 8-13 az állás. Egyre nagyobb bajban a Beton, kettős fórt nem sikerül kihasználni! Belépve az utolsó 3 percbe Somogyi és Kiss Csaba hozza közelebb a Szegedet, 10-13! Varga Zsolt válaszol, belövi a 14. gólját a bajnoknak, Szécsihez pedig ragad a labda. Hegedűs a végén még beköszön, beállítva ezzel a 11-14-es végeredményt.

A-Híd Szeged Beton VE-ZF-Eger 11-14 (3-2, 3-4, 1-5, 4-3)
Férfi vízilabda OB I, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés.
Szeged, újszegedi sportuszoda, 500 néző. Vezette: Németh András, Füzesi Zsolt.

Szeged: Baksa – Kiss Cs. 1, Kunac, Bálint, Molnár T. 2, Somogyi 2, Hegedüs 2. Csere: Török 2, Varga P., Younger, Turzai, Kayes 2, Juhász. Edző: Vincze Balázs.

Eger: Szécsi – Hosnyánszky 1, Bundschuch 1, Graham 3, Varga Zs. 3, Biros 2, Bátori 1. Csere: Gerritse, Kovács G. 1, Mezei 1, Seman 1, Binder, Chilkó. Edző: Gerendás György.

Emberelőny: 15/6 ill. 11/6.
Ötméteres: 1/0 ill.

Kipontozódott: Binder (28. perc), Kovács G. (29.perc), Turzai (30. perc), Graham (31. perc)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik