Sport

A kézilabdára is figyelt a kajakos Benedek Dalma

Sevillában zárta a tavasz egy részét, keddtől Szolnokon lapátol Benedek Dalma, aki a hétvégét azzal töltötte, hogy a televízió képernyője előtt kiszurkolja a férfi kézilabdaválogatott olimpiai részvételét.

Szombaton kiderült: Mocsai Lajos csapata megváltotta londoni jegyét Göteborgban, hamarosan azonban kajakosainkon és kenusainkon a sor, hogy hasonló nagy tettet hajtsanak végre a hazai válogatókon.

„Szerencsésnek mondhatom magam, mert végre olyan alapozó időszak áll mögöttem, amelyben mindössze egyetlen napot hagytam ki betegség miatt” – mondta a szövetség honlapjának adott nyilatkozatában Benedek Dalma.

“Pedig az edzőtáborban a lázzal, torokfájással járó „sevilla kór” több csapattársamat is „kidöntötte” legalább egy hétre. Jó formában érzem magam, és bizakodó vagyok a májusi válogatóval kapcsolatban. Szeretnék nyerni ötszáz egyesben, de ha ezúttal is az elmúlt években megszokott második helyemet hozom, akkor sem leszek csalódott.”

Egyrészt így utazhatok a duisburgi világkupára az 500 egyes válogató második felvonására, amelyen visszavághatok. De ha nem sikerül, úgy tudom, ezzel az eredménnyel már helyem lenne a csapathajóban. Persze, az elmúlt két olimpia tapasztalatai alapján, ezt akkor hiszem majd el, ha már ott ülök Londonban, a hajóban” – mondta Benedek Dalma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik