Sport

Carmelo Anthony volt a Bikák mumusa

Az NBA legutóbbi játéknapján, a keleten főcsoport első Chicago hosszabbítás után kapott ki a New York Knickstől.

A Knicks nagyon bekezdett a mérkőzés elején, ugyanis már 15-3-ra, sőt később 27-6-ra is elhúztak. A Carmelo Anthony vezete alakulat végig kézben tartotta a meccset, a Bulls csak ritkán tudott tíz ponton belülre zárkózni. A negyedik negyedre azonban változott a játék képe, a Chicago szépen lassan átvette a vezetést, amíg kialakult a 91-88-as vendég vezetés. 27 másodperccel a lefújás előtt Novak engedett egy triplát az egalizálás reményében, de miután táncolt egyet a labda a gyűrűben, kipördült. Nem úgy, mint Anthony dobásánál, aki 11 másodperccel a találkozó vége előtt értékesítette a hármast.

A hosszabbításban is dominált a Bulls, Noah és Rose vitte hátán a csapatot. Négypontos hátrányban azonban ismét “Melo” húzta ki a csávából a New Yorkot: előbb egy duplát, majd egy triplát pakolt az eredményjelzőre, így ha egy ponttal is, de 100-99-re a Knicks nyert.

A Miami Heat LeBron James és Chris Bosh játékának köszönhetően – ketten 48 pontot és 13 lepattanót gyűjtöttek – 98-76-ra legyőzte a Detroit Pistonst, míg a San Antonio Spurs begyűjtötte zsinórban tizenegyedik győzelmet.

Eredmények – NBA, alapszakasz
New York Knicks-Chicago Bulls 100-99 (hosszabbítás után)
Miami Heat-Detroit Pistons 98-75
San Antonio Spurs-Utah Jazz 114-104
Boston Celtics-Philadelphia 76ers 103-79
New Jersey Nets-Cleveland Cavaliers 122-117 (hosszabbítás után)
Oklahoma City Thunder-Toronto Raptors 91-75
Sacramento Kings-Houston Rockets 87-104

Ajánlott videó

Olvasói sztorik