Sport

Győr városa loholt, Szombathely meg éveket vesztett

Németh D. László
Németh D. László

2012. 04. 08. 12:51

Évek mentek rá a Győrrel vívott konkurenciaharcra, Ez hangzott el Szombathelyen a Piac & Profit magazin, illetve a vasi megyeszékhely polgármesteri hivatala által szervezett konzultáción.

Szombathely éveket vesztegetett el a Győrrel való vetélkedésben, hiszen a vasi megyeszékhelynek alapvetően nem az Audi által is húzott Rába-parti várost kell konkurenciának tekintenie. Szombathely feladata, hogy egy új térségben gondolkodva találja meg a helyét.

Ebben a térségben (régióban) komoly szerep juthat Zalaegerszegnek és Szentgotthárdnak is. Utóbbi az Opel révén elegendő potenciállal bír, míg a zalai városban például szombathelyi cégek is részt vesznek a duális képzés erősítésében, ráadásul ott a felsőoktatás szintjén (az Nyugat-magyarországi Egyetem kihelyezett karán) is foglalkoznak műszaki képzéssel, ami Szombathelyen ugyebár hiánycikk.

A három város egyébként Győr és Kecskemét után létrehozná az ország harmadik járműipari centrumát -írja a nyugat.hu.

Molnár elmondta: első lépésként egy versenyképességi megállapodást kell elfogadnia a feleknek. Ehhez a későbbiekben a szükséges növekedési tervet, illetve a kormánnyal kötött megállapodást is csatolnák. A növekedési tervbe pedig egyebek mellett olyan városfejlesztési és képzési projekteket is beilleszthetnek, melyekből Szombathely rengeteget profitálhat. Ahogy Molnár fogalmazott: minderre most “„óriási sansz van”.

Bővebben a nyugat.hu oldalon olvashatnak a témáról.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Szkopje, 2018. október 5.
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerõsítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a gyõztesnek kihirdetett autókereskedõ utólag jutalékot fizetett neki, illetve õ maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.