Sport

Mocsai bízik a macedón-verőkben

A férfi kézilabda-válogatott változatlan kerettel lép pályára 13.45-től Brazília ellen a göteborgi olimpiai selejtezőtornán.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem változtatott, ugyanazzal a kerettel vág neki a brazolik elleni mérkőzésnek, amely pénteken heroikus csatban győzte le a macedónokat a számunkra legfontosabb meccsen.

Amennyiben a mieink a papírformának megfelelően legyőzik Brazíliát, a hazai közönség előtt játszó svédek pedig pontot szereznek Macedónia ellen, a vasárnapi meccsektől függetlenül a magyar válogatott kijut a londoni olimpiára.

Remélhetőleg a spanyol játékvezetői páros figyelembe veszi, hogy a pénteki meccsen milyen sok kiállításal sújtották a magyarokat, hiszen a brazilok elleni találkozón is a Raluy, Sabroso kettős dirigálja.

Az MKSZ elnöke nem készül izgalmakra
“Úgy vélem, a brazilok ellen abszolút esélyesként lépünk pályára, ehhez méltóan kell játszania a csapatnak szombaton, de ezt tudják is a fiúk – mondta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Esélyesek voltunk a macedónok ellen is, de nehéz volt  ezt realizálnunk, egyrészt Ilyés Feri sérülése és kiválása nehezítette meg a dolgunkat, ráadásul több ezer macedón szurkoló buzdította ellenfelünket. A csapat mindkét nehézségen átlépve remekül harcolt és győzött”.
Vetési Iván szerint sem szabad a brazilokat  lebecsülni, kényelmetlen ellenfelek, hiszen nincs róluk megfelelő információ, és alaposan kicserélődött a keretük.
“A svédországi körülmények ideálisak, bár a csarnok rendkívül nagy, óriási tér van a pálya és a nézőtér között, a labda is sokszor elmegy, ami holtidőt okoz, ez valamennyi csapat játékát befolyásolja. Reméljük, további két ponttal gazdagodunk, és ha Svédország pontot szerez Macedónia ellen, akár már szombaton biztossá válhat az olimpiai részvétel” – mondta az MKSZ elnöke.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik