Sport

Vigyázni kell a brazilokkal

A göteborgi férfi kézilabda olimpiai selejtezőben a házigazda svédek legyűrték a brazilokat, és az első nap után a magyarokkal együtt hibátlanok.

Svédország váratlanul megszenvedett az esélytelennek tartott brazilok ellen az ötkarikás seletező torna nyitónapjának második mérkőzésén.

A félidőben is csak két góllal vezettek a skandinávok, a második félidő derekán pedig kiegyenlítettek a brazilok. A hajrában aztán a nagy nyomás alatt lévő svédek összeszedték magukat, és végül öt góllal, 25-20-ra győztek.

A magyar válogatott péntek délután gyilkos meccsen 28-26-ra legyőzte Macedóniát, a két győztes közel került az olimpiai kvótához.

Ha a szombati meccsnapon a svédek is legyőzik a macedónokat és a Mocsai-csapat elintézi a brazilokat, mindkét együttes már olimpiai résztvevőnek tekintheti magát.

A magyarok a svéd-brazil mecs első félidejét a helyszínen nézték meg, a szövetségi kapitányt nem tepték meg a látottak.

“Az történt, amire számítottunk. A brazilok gyorsak, atlétikusak, európai csapatok számára nagyon kellemetlen stílusban játszanak. Most megyünk elemezni. Szombaton az olimpiai kijutás is eldőlhet” –- nyilatkozta Mocsai Lajos.

Eredmények – férfi kézilabda olimpiai selejtező, Göteborg, 1. nap

Svédország-Brazília 25-20 (12-10)

Magyarország-Macedónia 28-26 (15-13)

A szombati program:

13:45: Magyarország-Brazília (m1, ÉLŐ)

16:05: Macedónia-Svédország

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik