Sport

Minden rendben az úszó-Eb-vel, nyolc pálya lesz

A versenyzők nyolc pályán úsznak majd a május 21. és 27. között, Debrecenben rendezendő úszó-Európa-bajnokságon.

Szakadáti László, az európai szövetség igazgatója a csütörtöki terepszemle után elmondta, mindent rendben találtak Debrecenben, a város, a szervezők készen állnak a viadalra.

Elmondta, a legfontosabb és egyben “legizgalmasabb” kérdés a szállások és a szállítás témája volt, s mostanra gyakorlatilag megteltek a hotelek, mindenkinek van már megfelelő szálláshelye a kontinensviadal idejére.

Szakadáti úgy fogalmazott, a televíziós társaságok népes delegációinak elhelyezése szintén komoly feladatot jelentett:

“A német ARD, az olasz Rai vagy a francia tévé 25-85 fős stábbal fog dolgozni. Az, hogy ilyen nagy számban érkeznek, komoly terhelést jelent az elhelyezésben. Arról nem is beszélve, hogy igen különleges igényeik és kívánságaik vannak. Kis túlzással mindenki öt méterre akar lakni az uszodától, lehetőleg hétcsillagos szállodában. Nehezen értik meg azt, hogy egy 250 ezres városban végesek a szállodai kapacitások, úgyhogy ezzel kapcsolatban folyik még egy kis bűvészkedés.”

A LEN magyar igazgatója azt mondta, szerinte a Debreceni Sportuszoda azért számít különleges helyszínnek, mert kisebb mérete miatt mindenhova lelátókat építenek, s a parton sem túl sok a hely, így az egész olyan lesz, mint egy katlan.

A terepszemle után az is kiderült, hogy nyolc pályán úsznak majd a versenyzők.

“Ez a környezet fantasztikus hangulatot fog biztosítani. Már alig várom, hogy elkezdődjön az Európa-bajnokság” – zárta értékelését Szakadáti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik