Sport

Közeleg a vb, de ki fog itt védeni?

A lengyeleken át vezet az út az átalakult divízió 1-es jégkorong-világbajnokságra. Azt még nem tudni, ki áll a magyar válogatott kapujába.

A magyar jégkorong-válogatott szombaton 17 óra 30 perctől és vasárnap 16 órától a káposztásmegyeri jégcsarnokban előbb felkészülési mérkőzést játszik Lengyelország legjobbjaival, majd leszűrve a tanulságokat, április 12-én elutaznak a ljubljanai jégkorong divízió 1-es világbajnokságra.

A szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján viszonylag kevés szó esett a hétvégi eseményről és a rövidke felkészülésről, hiszen az is csak az április 15-én kezdődő világbajnokságra készít fel, így érthetően mindenkit inkább az foglalkoztatott.

Kevin Primeau szövetségi kapitány az udvarias sablonokon túl annyi azért sejtetett, hogy a világbajnoki rendszer átalakítása miatt rendkívül nehéz feladat előtt állnak tanítványai. Ugyan Szélig Viktor már hazaérkezett Franciaországból, és az ifjú titán Hári János is jön Svédországból, arról viszont nem tudott közelebbit mondani, hogy ki áll a magyar válogatott kapujába. Két legjobbunk ugyanis még jelenleg is klubkötelezettségének tesz eleget. Hetényi Zoltán a Jokerittel küzd a finn bajnokságban a döntőbe jutásáért, míg Szuper  Levente Kazahsztánban óvja csapata kapuját egy bajnoki bronzérem reményében.

Ami biztos, a kapitány a realitások talaján áll, és az osztrák, japán, szlovén, ukrán, brit, magyar csoportban a 4-5. helyre taksálja Sofronékat.

Újdonság a válogatott életében még, hogy a MOL a liga mellett mostantól egy éven át a szövetségnek is támogatója lesz. Kérdésünkre Ferentz I. Szabolcs, a MOL-csoport társasági kapcsolatok igazgatója nem kívánta elárulni a támogatás összegét, mondván a MOL mindig évről évre köt szponzorációs szerződéseket partnereivel, és soha nem publikus az összeg. Információnk szerint egy hokihoz hasonló csapatjáték válogatottjának mezére nagyságrendileg 8 számjegyű összeggel lehet főtámogatóként felkerülni – kérdés persze a 7 nulla előtt mekkora a szám.

Tekintettel arra, hogy a MOL négy éve névadó szponzora a román-magyar bajnokságnak, a MOL Ligának, a szövetségben bíznak abban, hogy lesz folytatása az együttműködésnek.

„A MOL jelen van mindkét országban, sőt, Szlovéniában is. Kimondottan elégedettek vagyunk az erdélyi, román vonallal, és a magyarban sem csalódtunk, annak ellenére, hogy Magyarországon a bajnoki mérkőzések nézőszáma nem túl magas” – adott némi hátteret a döntésről Ferentz I. Szabolcs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik