Sport

Két hét múlva bőgnek fel a magyar motorok

Az április 21-22-i hétvégén veszi kezdetét a hazai gyorsaságimotoros szezon a szlovákiai Dunaszerdahely közelében található Slovakiaringen.

A 2008-ban épült versenypályán az Alpok-Adria Bajnokság, valamint a magyarországi nemzetközi nyílt és az országos bajnokság idénynyitó futamaira kerül sor.

A nyílt bajnokságban és az ob-n Superstock 600 és Superbike kategóriákban egyaránt rajthoz állnak majd a versenyzők, az ob programja emellett kiegészül még a hazai királykategória, a 750 kcm-esek viadalával.

Utóbbiban a címvédő Dér Zoltán ezúttal új csapata, az Oxxo Energy Tom Racing Team színeiben igyekszik majd megszerezni második bajnoki trófeáját.

A szezon június 2-án és 3-án a Pannóniaringen folytatódik, majd a mezőny június 9-10-én a Hungaroringen köröz, s a mogyoródi pályán ebben az időpontban kerül sor a nemzetközi szövetség (FIM) oldalkocsis világbajnokságának versenyére. Az Alpok-Adria sorozatban ekkor nem, szeptember 1-jén és 2-án – ismét a Hungaroringen – viszont már rendeznek futamot, a nemzetközi nyílt és az országos bajnokság pedig ezt követően szeptember 30-án, ugyancsak a mogyoródi Forma-1-es pályán zárul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik