Sport

Mezmizéria az NFL-ben

Bemutatkozott az NFL új sportszerszállítója, azonban a várt drasztikus változások elmaradtak: mindössze egy csapat arculata újult meg.

Április 3-án leplezte le a liga új partnere a következő idény mezeit. Ez volt az a nap, melytől számos amerikaifoci-rajongó tartott, ugyanis olyan drasztikus változtatásokat jövendölt a sportszergyártó cég, hogy a legvérmesebb szurkolónak is hónapokba telne megszoknia az új színeket és mitákat.

Ehhez képest a várt – vagy nem várt – újítások elmaradtak, köszönhető ez annak is, hogy bármennyire is szeretnék egyesek a radikális változásokat, egy 50-60 éve fennáló klub imázsát átalakítani meglehetősen merész vállalkozás. Így olyan tradicionális egyesületek, mint a New York Giants, a Green Bay Packers, vagy a Pittsburgh Steelers meze egyáltalán nem változott a korábbiakhoz képest. Természetesen a mezek szabása, fazonja és az anyagok összetétele átalakult a játékosok komfortjának növelése érdekében.

A Steelersnél nincs változás az új mezeken (Fotó: facebook.com)

Mindössze két csapat volt, amelyik nagyszabású újításokat hozott az előttünk álló szezonra: a Peyton Manninget megszerző Denver Broncos a hazai szerelést tekintve visszatért a narancssárga dresszhez, felidézve az 1962 és 1996 közötti időszakot. A másik klub a Seattle Seahawks volt, mely szabad kezet adott a sportszergyártónak, így a Sólymok meze futurisztikus kinézetével kilóg a sorból.

Seattle-ben talán az új szerelés hozza meg a sikereket (Fotó: facebook.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik