Sport

Komoly erőpróba vár a magyar Davis Kupa-csapatra

Nagy küzdelemre számít a magyar Davis Kupa-kapitány a lettek elleni találkozón, amelyre Nyíregyházán kerül sor.

Hornok Miklós, a DK-kapitány sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a magyar válogatott nagyon egységes, a játékosok jó formában vannak, ám kemény összecsapást vár, már csak azért is, mert a vendégek között ott lesz Ernest Gulbis is, a lettek top-teniszezője, aki legjobbjaként 21. volt a világranglistán.

“A játékosaim jó eredményekkel érkeztek, valamennyien tornagyőzelmekkel büszkélkedhetnek, tehát van okunk az optimizmusra” – fogalmazott a szakvezető, hozzátéve, hogy Kellner Ádám, Balázs Attila, Fucsovics Márton, Gödry Levente és Bardóczky Kornél léphet pályára.

“Elsősorban Gulbis jó játékára számítok, abban bízom, hogy mindkét egyest megnyeri – mondta Girts Dzelde lett DK-kapitány. – A pálya kitűnő, bár még egy kissé szokni kell. Figyelemmel kísértük a magyarok eddigi teljesítményét, győzelmet várok a csapatomtól.”

Hornok Miklós csapata – mely az első körben Szegeden 3-2-re nyert az írek ellen – és a lett együttes első alkalommal találkozik a sorozatban. Az összecsapásra az Euro-afrikai Zóna II. csoportjának második fordulójában kerül sor.

Pénteken rendezik meg a két egyest, szombaton a párost, majd vasárnap újabb két egyes mérkőzéssel fejeződik be az összecsapás. Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges. A hétvégi siker esetén szeptemberben az ukrán-ciprusi párharc nyertese lesz a magyarok ellenfele.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik