Sport

Jégkorong akadémisták jelentős nemzetközi sikerei

Komoly sikerekkel kezdte a tornaszezont az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia.

Kapcsolódó cikkek

1998-99-es korosztály St. Pöltenben, az 1995-96-os születésű csapat pedig Kitzbühelben nyert veretlenül egy-egy jelentős presztízsű nemzetközi tornát. A legfiatalabb, 2000-es születésűekből álló társaság pedig egy értékes bronzérmet hozott haza Füssenből.

St. Pöltenben a kölyök korosztályúak a körmérkőzések során a szlovák HMI Slovakia, a Csíkszeredai Sportclub, valamint két osztrák egyesület, a Vienna Tigers és a KAC Klagenfurt csapatait verték magabiztosan 35-7-es gólkülönbséggel. A Faragó Gyula és Sofron Attila edzők által irányított együttes az elődöntőben újfent a bécsiekkel találkozott és aratott 9-0-s győzelmet. A csíkszeredaiak következtek ismét a döntőben, de a fehérvári akadémisták ezúttal is jobbnak bizonyultak és 3-1-es győzelemmel bebiztosították a tornagyőzelmet. A torna legjobb játékosának járó díjat az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csatára, Kiss Patrik kapta.

A Kitzbühelben rendezett U17-es tornán a Sapa Fehérvár AV19 egy fiatal csapattal, zömében 1996-os születésűekkel vett részt, három ifi korú (1995) játékossal kiegészítve. A Kitz Cup elnevezésű, hat csapatos rendezvényen Ausztria valamennyi jelentős utánpótlás-nevelő klubja képviseltette magát a magyarok, valamint egy cseh gárda mellett. Kercsó Árpád fiai a körmérkőzések során négy biztos győzelmet arattak, az ötödik meccsen pedig egy izgalmas büntetőpárbajban felülmúlták a Red Bull Salzburg elitcsapatát is. A döntőt a selejtezők első két helyezettje, a Sapa Fehérvár AV19 és a Salzburg vívta egymással és a második találkozás alkalmával az akadémisták magabiztos, 4-1-es győzelmet arattak számos légióssal felálló ellenfelük felett. A torna legjobb csatára és kapusa címeket is a fehérváriak zsebelték be, előbbit Reisz Áron Sándor, utóbbit Kornakker Dániel.

Az U12-es korosztály számára rendezett füsseni tornán a Sapa Fehérvár AV19 három győzelemmel zárta a csoportküzdelmeket, egy cseh, egy finn, valamint a helyi csapatot utasítva maguk mögé. Az elődöntőben a tengerentúlról érkezett Canadian Explorers volt a fehérváriak ellenfele, és a kanadaiak végül büntetőkkel legyőzték az Akadémia előkészítőseit. A bronzcsata már ismét a Sapa Fehérvár AV19 sikerét hozta, Orgovány István és Faragó Gyula irányításával 5-2-es győzelmet arattak a cseh Cerni Vlisi csapata felett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik