Sport

A Miami már készülhet a folytatásra

Az NBA mezőnyéből harmadikként a Miami Heat együttese jutott be a tengerentúli kosárlabdaliga rájátszásába.

Az utóbbi időben kissé döcögött a floridai gárda szekere, legutóbb például a Boston Celtics kalapálta el Dwyane Wade-éket. Magyar idő szerint szerdán hajnalban a Philadelphia 76ers látogatott Miamiba, a Heat pedig nem túl udvarias házigazda, tekintve, hogy a találkozót megelőzően zsinórban 15 meccset nyert meg vendéglátóként, a mérlege pedig 21-2 volt hazai parketten.

Ez mutató csak javult, köszönhetően LeBron James szezonbéli legjobb teljesítményének. King James a hátára vette a csapatot és 41 dobott pontjával elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a Heat 99-93-ra lenyomta a 76erst. A Miami ezzel söpréssel tudta le a két csapat alapszakaszbeli meccseit, négyből négyet is megnyert. Ez mindenképpen jó előjel a közelgő rájátszás előtt, ugyanis jelenlegi állás szerint ez a két csapat mérkőzik meg a playoffs első körében.

James szezoncsúcsot dobott:

A San Antonio Spurs immáron nyolc mérkőzés óta nem talál legyőzőre. A Sarkantyúsok legutóbb a Cleveland otthonában vendégeskedtek és arattak nagyon sima, 125-90-es győzelmet. Gregg Popovich vezetőedzőnél az is belefért, hogy a gárda húzóemberei a megszokotthoz képest keveset töltöttek a pályán.

Kobe Bryant kivételesen egész jól dobott mezőnyből, 24 pontjával pedig győzelemre vezette a Los Angeles Lakerst a New Jersey Nets ellenében. Ramon Sessions 19 ponttal és 11 gólpasszal, Pau Gasol 22 egységgel és 12 lepattanóval vette ki a részét a sikerből.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Cleveland Cavaliers-San Antonio Spurs 90-125
Indiana Pacers-New York Knicks 112-104
Toronto Raptors-Charlotte Bobcats 92-87
Detroit Pistons-Orlando Magic 102-95
Miami Heat-Philadelphia 76ers 99-93
Memphis Grizzlies-Golden State Warriors 98-94
Sacramento Kings-Phoenix Suns 100-109
Los Angeles Lakers-New Jersey Nets 91-87

Ajánlott videó

Olvasói sztorik