Sport

Hazaérkezett a világrekorder magyar kenus

Rakonczay Gábor a világon elsőként kenuzta át az Atlanti-óceánt egyedül. Hónapokra eltűnt, kedden landolt a Liszt Ferenc Repülőtéren.

Egy egész ország aggódott érte. Decemberben indult el Portugália partjaihoz, hogy a tervek szerint 80 nap alatt áthajózzon az Atlanti-óceán túlsó partjára, és kikössön Antiguán.

Ez korábban feleségével, Rakonczay Viktóriával közösen már sikerült, de a Fa Nándor által tervezett Vitéz nevű kenuval emberfeletti vállalkozásnak indult a kaland. A kezdeti sikeres menetrend után februrár elején egy vihar következtében megszakadt a kapcsolat közte és felesége között.

Majdnem két hónapig nem lehetett tudni arról, életben van-e Rakonczay vagy sem. Végül március 26-án hajnalban érkezett a hír, miszerint kikötött Antiguán. 61 nap alatt teljesítette a távot, amivel világrekordot állított fel.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren “Szép volt, Gábor!” transzparensekkel fogadták a magyar kenust és feleségét. Elénekelték a himnuszt is a jelenlévők.

Rakonczay Gábor a Hír24-nek elmondta, nagyon fáradt, átlagosan négy órát aludt az elmúlt időszakban, és az elkövetkezendő hetekben a családjával szeretné ideje legjavát tölteni.

Mi is ott voltunk, amikor “kikötött” magyar földön Rakonczay Gábor:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik