Sport

Gerinctörést szenvedett a motoros

Egy spanyol Superbike versenyző 200km/órás sebességgel óriásit bukott Imolában.

A Superbike vb-sorozat ifjú spanyol tehetsége, Joan Lascorz Kawasaki motorjával hétfőn hatalmasat bukott. A versenyző az imolai pályán edzett, amikor eddig tisztázatlan körülmények között elveszítette uralmát a motorja felett, és 200 km/órás sebességgel csapódott a földhöz.

Lascorz percekig eszméletlenül feküdt az aszfalton, majd nagy nehez magához tért, de nem tudta mozgatni a végtagjait. Addigra a mentőhelikopter is a helyszínre ért, és azonnal a pálya kórházába szállították a szerencsétlenül járt motorost.

Lascorz akcióban

Az orvosok gerinctörést állapítottak meg, így mentőhelikopterrel a bolognai kórházba szállították, ahol még aznap megoperálták. A műtét jól sikerült, az orvosok szerint teljes lehet a felépülés.

Az Autodromo Enzo e Dino Ferrari manapság már nem tartozik a veszélyes pályák közé, a gyászos 1994-es év után biztonságosabbá alakították. Akkor a Forma-1-es futam szabadedzésén az osztrák Roland Ratzenberger halt meg, a vasárnapi futamon pedig a legendás brazil pilóta, Ayrton Senna hunyt el a hírhedt Tamburello-kanyarban történt balesete után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik