Sport

100 milliót ad a kormány a Vasasnak

Évente legalább 100 millió forintot kell biztosítani az angyalföldi egyesületnek a létesítményei fenntartásához a kormány döntése szerint.

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Vasas 100, az MTK pedig 15 millió forintot kap a sportlétesítményei működtetésére.

Az összeget a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatból történő átcsoportosítással biztosítják.

A határozat egyben “felhívja a nemzeti erőforrás minisztert és a nemzetgazdasági minisztert, hogy a Vasas Sport Club által használt létesítmények fenntartásához 2013-tól évente legalább 100,0 millió forint támogatás tervezéséről gondoskodjon.”

“Még 2011 októberében írtam levelet a miniszterelnöknek” – mondta a határozat hátteréről Markovits László, az angyalföldi klub elnöke. “Ebben vázoltam, hogy a Vasas három állami létesítményt tart fenn és 17 szakosztályt működtet. A létesítményekre 2004-től évente minimum 200 milliót költöttünk, a fejlesztéseket fotókkal is alátámasztottam.

Körülbelül egy hónapja személyesen is találkoztam Orbán Viktorral, aki azt mondta, hogy honorálja ezt a teljesítményt, ami bevallom, nagyon jólesett. Ez a támogatás így is kevesebb, mintha az állam tartaná fenn vagy működtetné ezeket a létesítményeket.”

A Vasas a pasaréti, a Folyondár utcai és a Fáy utcai sportlétesítményt tartja fenn és működteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik