Sport

Rangos övért bokszol a magyar lány

Szebelédi Renáta április 14-én, Vicenzában az IBF nagylégsúlyú világbajnoki övéért lép ringbe az olasz Simona Galassi ellen.

Szebelédi Renáta április 14-én, Olaszországban az IBF nagylégsúlyú világbajnoki övéért lép ringbe.

A tavalyi esztendő eredményei alapján az “év profi ökölvívónője” címmel kitüntetett fiatal budapesti lány a címvédő, hazai közönség előtt bokszoló olasz Simona Galassi (16 győzelem, 1 vereség, 1 döntetlen) ellen lép kötelek közé Vicenzában.

Szebelédi mestere, Feja Tibor elmondta, hogy bizakodva várják az olaszországi mérkőzést, amelyre a  Szebelédi összesen hét hetet készül.

“Ez ugyan nem a mi súlycsoportunk, fogyasztani kellett, de Renáta már három hete tartja a szükséges súlyt. Egyre jobb formában van, az erőnléte kifogástalan, képes lesz végigbokszolni akár tíz menetet is, olyan iramban, amire az olasz lány biztosan nem lesz felkészülve” – mondta az edző.

Az olasz “lánynak” amúgy is lehetnek fizikális problémái, hiszen a 39 éves Galassi majdnem húsz évvel idősebb a magyar lánynál.

Szebelédi 2011-ben WBF-világhbajnok lett egy kategóriával feljebb, harmatsúlyban, az övet május 12-én a Feja Promotion budapesti boxgáláján kockára teszi – az olaszországi IBF-összecsapástól függetlenül.

Az IBF az egyetlen olyan jelentős szervezet, ahol még nem szerzett magyar hivatásos ökölvívó világbajnoki címet. A WBO-nál, a WBC-nél és a WBA-nál volt, illetve utóbbi esetében jelenleg is van világbajnokunk, a nagyközépsúlyú Balzsay Károly személyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik