Sport

Együtt a hokiválogatott, megkezdődött a felkészülés

Már a Jégpalotában készül a magyar jégkorong-válogatott az április 15-én rajtoló ljubljanai divízió I-es világbajnokságra.

Kevin Primeau szövetségi kapitány elmondta: a Franciaországban szereplő Szélig Viktor szerdán, a Svédországban játszó Hári János csütörtökön csatlakozik a többiekhez. Azt nem lehet tudni, hogy a klubkötelezettsége miatt késő két kapus, Hetényi Zoltán és Szuper Levente, valamint a tengerentúlon érdekelt Kóger Dániel mikor érkezik. Először lesz ott a vb-n magyar színekben Mihály Árpád, aki egy hónapja kapta meg az állampolgárságot.

A hétfői edzésről igazoltan hiányzott Ladányi Balázs és Vas Márton, de kedden már mindketten részt vesznek a tréningen. Sérülést követő hosszú lábadozás után ismét számíthat a kapitány Tokaji Viktor csapatkapitány játékra.

“Minden rendben, alig vártam, hogy ismét a többiekkel lehessek – mondta Tokaji. – Úgy érzem, mindenki nagyon várja a világbajnokságot és azt, hogy valami remek eredménnyel rukkolhassunk elő. Ez a hétvége a ráhangolódásé, de már az első edzésen érezhető volt, hogy azok, akinek még nem biztos a helyük, már most nagyon odatették magukat.”

A válogatott naponta négy edzésen vesz részt, melyből kettő jegesedzés, kettő pedig száraz. A csapat szombaton és vasárnap a Jégpalotában felkészülési mérkőzést vív a lengyelekkel. Az utazók listáját 12-én hirdeti ki a kanadai szakvezető, majd az együttes egy nappal később, 13-án buszozik el Ljubljanába.

Az április 15. és 21. között esedékes divízió I-es vb-n a magyarok sorrendben a japán, az ukrán, a házigazda szlovén, valamint az osztrák és a brit csapattal találkoznak. A hatosból az első és második helyezett feljut a 16-os világelitbe, az utolsó kiesik a divízió I B osztályába.

A magyar jégkorong-válogatott kerete:
Kapusok: Bálizs Bence, Pleszkán József (Fehérvár), Budai Krisztián (Miskolc), Hetényi Zoltán (Jokerit, FIN-1.).

Hátvédek: Hetényi Péter, Horváth András, Láda Balázs, Orbán Attila, Sille Tamás, Tokaji Viktor (Fehérvár), Hegyi Ádám, Kiss Dániel, Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Szélig Viktor, Szirányi Bence (Briancon, FRA-1).

Csatárok: Benk András, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Magosi Bálint, Mihály Árpád, Sikorcin Ladislav, Sofron István, Tóth Adrián, Vas Márton (Fehérvár), Galanisz Nikandrosz, Pavuk Attila (Dab.Docler), Hári János (Modo, SWE-1.), Bartalis István, Vas János (Troja-Ljungby, SWE-2.).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik