Sport

Bradeanu megbüntette Valcea-ban az Audi ETO-t

Nyolc perc a pokolban: plusz négyről mínusz négyre váltott gólszámláló. A vége: 35-31. Nehéz visszavágó vár a győriekre.

A mérkőzésről:

az első játékrész parádés Lekic góllal zárult és négy gólos győri vezetéssel. A második félidő első hét percében viszont összeomlott az Audi ETO és hét perc alatt elment a meccs: a négygólos előny hat gólos hátrányra váltott.  Két sziporkázóan játszó csapat volt  a pályán, az első félidőben az ETO, a másodikban a Valcea ragyogott. A mérkőzés egészét tekintve a románok érezhetik most közelebb magukat a női kézilabda BL-döntőjéhez. Löke, Görbicz és leginkább Amorim volt az, akik hátukon vitték a Győr, a másik oldalon Vizitiu, Bradeanu, no és a kapuban Dinu, akiknek a győzelmet köszönheti a Valcea.

Oltchim Valcea – Győri Audi-ETO 35-31 (13-17)

Korábban:

A román Oltchim Valcea legyőzésén át vezet az út a BL-döntő felé. A Győri Audi ETO KC sorozatban hatodik alkalommal jutott be a legrangosabb európai kupasorozatban a négy közé, ám csak egyszer, még 2009-ben lépett innen is tovább, de a végső győzelem akkor sem sikerült. Az ETO azzal a nem titkolt céllal igazolta le tavaly nyáron a világ pillanatnyilag legjobb beállósát, Heidi Lökét és a szezon közben élettársát, Karl Erik Böhnt – aki nem mellesleg a magyar női válogatott szövetségi kapitánya is egyben -, hogy megtörjön a rossz sorozat. Ehhez először a Valceát kell legyőzni.

“Ilyen magasságban” utoljára a két együttes a 2010-es elődöntőben találkozott. Akkor az első találkozó Győrben volt, 25-25-ös döntetlen született, míg Romániában az Oltchim 24-20-ra diadalmaskodott, és kiejtette a magyar bajnokot.

– A középdöntős csoportunkat megnyertük, ennek következménye, hogy most idegenben kezdünk, és a visszavágó lesz a mi ideiglenes otthonunkban, Veszprémben. A Valcea egy topcsapat, otthon különösen veszélyes, és minden évben azzal a céllal vág neki a BL-nek, hogy megnyerje. De minket is ez a cél hajt. Éppen ezért már az első találkozón szeretnénk olyan eredményt elérni, ami erőt ad a visszavágóra  – mondta az elutazás előtt Böhn.

A női BL-elődöntők időpontjai:

Oltchim Valcea (román)-Győri Audi ETO KC

első mérkőzés: vasárnap, 17 ó, Ramnicu Valcea

visszavágó: április 7., 16 ó, Veszprém Aréna

Larvik (norvég)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)

első mérkőzés: szombat, 16:45 ó, Larvik

visszavágó: április 8., 19 ó, Podgorica

Ajánlott videó

Olvasói sztorik