Sport

Óriási győzelemmel búcsúzott az alapszakasztól a Kosársuli

Idei legjobb játékával, huszonkét pontos győzelemmel búcsúzott az alapszakasztól az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli csapata.

A vendégek szerezték az első kosarat. Agresszív védekezéssel rukkoltak elő Utasiék, a pontgyártásban pedig Mócsai jeleskedett. A vendégeknél pedig a jól fésült Hajmásy és Bihari villogott, így nőtt is a különbség. (9-14) Ekkor felpörögtek az események, és sikerült közelebb lopózni, sőt Kukla büntetőivel már egál volt. Biharit azonban nem tudták tartani.

16-23-nál kezdődött a második periódus. A Vásárhelynek semmi sem sikerült, csak ziccerekből találtak be, az MTK pedig úgy tűnt, hogy nagyon könnyen szerzi pontjait. Végre Vas is betalált a három pontos vonalról. De így se csökkent a hátrány. Mócsai rengeteg lepattantót szedett és minden labdára odaért. Utasi nyolc méterről szerzett trilpája után már csak hárommal mentek a sötét mezesek. Mócsait nem tudták tartani, és Vejinovics ziccere után megfordult az állás, 38-37. Félidő.

Bihari Mátét tovább pörgött, pontjaira Kukla egy sikeres büntetővel válaszolt, majd Utasi újabb trojkát vágott. Állandósulni látszott a három pontos hazai előny. Sőt tovább pörögtek a kék-sárgák, három perccel a játékrész vége előtt már 7 pont is volt a két gárda között. Végre Vas Péter is megrázta magát, ráadásul ezt még egy ziccerrel és egy bónusz büntetővel is megfejelte. (60-45)

Érdekesen változtatott csapatán dr. Elek András: a harmadik negyedben pörgő Vas és Vejinovics is a padon kezdett – bár Kiss Gergely is tartotta a frontot, és Czibere is egy hármassal hálálta meg a bizalmat. Mócsai továbbra is rendkívül hasznosan játszott. Utasi szemfüles kosarakat szerzett, egyszerűen minden bement. Huszon három pontra nőtt a különbség. Ezután már a fiatal vásárhelyiek, Grezsa és Rácz is pályára kerültek. A végére már nem változott semmi, az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli egy igen nagy trófeát szerezve búcsúzott az NBI/B csoportos kosárlabda bajnokság alapszakaszától.

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli – MTK Törökbálint 81-59 (16-23, 22-14, 22-8, 21-14)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 420 néző. Vadász, Borgula, Varga

Kosársuli: Szilágyi -, UTASI 17/9, MÓCSAI 15, VAS 13/6, Schéda 7/3

Csere: VEJINOVICS 10, KUKLA 11, Czibere 3/3, Rácz 2, Grezsa 3/3,

Edző: dr. Elek András

Dr. Elek András: „Nagyon ránk fért már ez a győzelem, és most meg is érdemeltük!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik