Sport

45 milliót kaszált a magyar pókeres

Az European Poker Tour Campione fináléjában Botond Balázs 4. lett, ezzel 157 ezer eurót, átszámítva 45 millió forintot nyert.

A nyolcfős finálét rendezték tegnap az EPT Campione 5300 eurós főversenyén, ahol egy magyar játékosért, Botond Balázsért szurkolhattunk, aki történelmi tettre készült, ő akart lenni ugyanis az első magyar EPT bajnok – írja a Poker.hu.

Botond „birs320” Balázs a negyedik helyen kezdhette meg az EPT Campione döntőjét, a rendkívül jó játékosokat felvonultató fináléban agresszív játékra lehetett számítani.

Nem is történt ez másképp, Botond azonban felvette a kesztyűt, sőt a svéd Robin Ylitalot is ki tudta ejteni, aminek köszönhetően ő került az élre.

Sajnos azonban az előnyét nem sokáig tudta megtartani, a dán Jannick Wrang és az amerikai Olivier Busquet ugyanis folyamatosan növelni tudták zsetonjaik számát, és végül mindketten megelőzték magyar fiunkat.

Közben kiesett Stefano Puccilli és Mario Nagel is, öt főnél a második helyet foglalta el Botond, szorosan üldözte Wrangot, aki azonban egyre jobban meg tudott lépni.

A belga Koen De Visscher búcsúzása után még mindig a második pozícióban tudott kártyázni magyar játékosunk, viszont innen már nem sikerült bravúrt elérnie, és a negyedik helyen fejezte be a versenyt.

Az utolsó partijában éppen a Wranggal csapott össze, akinek top párját nem sikerült kiblöffölni, az asztalon a K-Q-3-8 lapok hevertek, Botond A-3-mal ment allin, Wrang K-4-el megadott, és mivel riverre négyes érkezett, így két párral ejtette ki a csalódottan távozó Botond Balázst.

Wrang ezután nem kímélte a francia WSOP bajnok Fabrice Souliert és a Busquet sem, és megnyerte a rangos tornát, ami 640 ezer eurót hozott neki a konyhára. Wrang sorozatban a harmadik dán játékos, aki EPT trófeával térhet haza European Poker Tour főversenyről.

Az EPT Campione végeredménye:
1. hely: Jannick Wrang – 640 000 euró
2. hely: Olivier Busquet – 430 000 euró
3. hely: Fabrice Soulier – 240 000 euró
4. hely: Botond „birs320” Balázs – 157 000 euró
5. hely: Koen De Visscher – 124 000 euró
6. hely: Mario Nagel – 92 000 euró
7. hely: Stefano Puccilli – 71 500 euró
8. hely: Robin Ylitalo – 54 000 euró


Jannick Wrang nyilatkozik győzelme után:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik