Sport

Sok a kérdőjel a kézisek akadémiai képzése körül

Április 16-án a Magyar Kézilabda Szövetség már kialakítaná az akadémia képzés menetét, a honi szakemberek azonban egyelőre nem tudnak semmilyen részletet.

Március elején a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az elnökség elfogadta az Utánpótlás Bizottság és Mocsai Lajos előzetes szakmai koncepcióját az új rendszerű utánpótlásképzésről. Az MKSZ ezt követően felkérte a bizottságot a hatástanulmány elkészítésére.

Az úgynevezett elitakadémia kialakítása kapcsán várhatóan az április 16-i ülésen határoznak majd, azonban a honi szakemberek körében többen is a sötétben tapogatóznak az ügyben. A handball.hu több, régóta az utánpótlással foglalkozó trénert is megkérdezett az új képzés kapcsán, azonban többen is azt mondták, hogy nem ismerik a részleteket és őket meg sem kérdezték erről.


„Senki nem tudja még konkrétan, hogy miről van szó”
– ezt Róth Kálmán, a junior válogatott szövetségi kapitánya, a Győri ETO ifjúsági és junior korosztályának edzője mondta a honlapnak.

Ami információ eddig kiszivárgott, az az, hogy a balatonfüredi akadémiára 24-24 fiú és lány kézis kerülne be. A korosztályok még nincsenek letisztázva, ám a hírek szerint 18 és 21-22 év közötti játékosokról lenne szó. Egyelőre ennyit tudnak a klubok és a szakemberek, ám az elkövetkező két hétben több szakmai vita is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik