Sport

Berki legnagyobb riválisa eltörte az ujját

Ujjtörése ellenére is folytatja az edzéseket a lólengésben olimpiai és világbajnoki bronzérmes brit tornász Louis Smith.

A tornász 2008-ban, Pekingben közel egy évszázadnyi szünet után szerzett ötkarikás érmet a sportágban Nagy-Britanniának, így a szigetországszurkolói abban reménykednek, hogy Smith lesz az egyik hazai versenyző, aki érmet nyer majd a londoni olimpián – mi Magyarok nyilván inkább Berkinek szurkolunk majd.

Ugyanakkor tény, angol versenyzőről van szó, pontozásos sportágban, így tán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a kétszeres vb-győztes Berki Krisztián egyik legnagyobb ellenfeléről van szó. Tavaly a tokiói világbajnokságon úgy szorult csak a 3. helyre, hogy gyakorlata végén a lóról történő leugrásnál rontott.

Smith 2011-ben, Tokióban harmadik lett ezzel a gyakorlattal

Egy biztos,a röntgenfelvételek tanúsága szerint Louis Smith jobb kezének gyűrűsujja kedden tréning közben  eltörött. Smith ennek ellenére mindenképpen ott akar lenni a jövő hétvégén, Kínában sorra kerülő Világkupa-versenyen. A tornász azt mondta, először azt hitte, három-négy hétig nem edzhet, de később kiderült, sérülése egyáltalán nem zavarja őt a tréningezésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik