Sport

Babos kiemelt Koppenhágában

A világranglista 69. helyén álló teniszezőnő kiemelt lesz a 220 ezer dolláros összdíjazású koppenhágai WTA tornán.

Kis szünetet és felkészülést követően az április 9-én kezdődő dániai E-books Sony Ericsson kemény pályás tornán ismét pályára lép Babos Tímea – írja a molcsapat.hu. A magyar teniszezőnő elismertsége meglehetősen megnőtt a mexikói Monterey-ben aratott tornagyőzelme óta, így várhatóan az ellenfelek már az első fordulótól kezdve sokkal koncentráltabban játszanak ellene. Egy esetleges sikeres torna további lépés lehet Babos idei céljának, a TOP 50-nek és az olimpiai részvételnek a megvalósulásához.

A koppenhágai viadal első kiemeltje a hazaiak nagy kedvence, a világelsőséget az Australian Open után elveszítő, ám addig két éven át őrző, Caroline Wozniacki lesz. Mögötte a németek világranglista 14. játékosát, Angelique Kerbert jegyzik a második helyen, míg harmadik kiemeltként az egykori világelső Jelena Jankovic lesz.

Az indulók közül azért lesz egy-két ismerős Timi számára. A francia Stephanie Foretz Gaconnal például a tavalyi US Open selejtezőjében csapott össze a magyar lány, és szoros csatában 7:5, 7:5 arányban kapott ki tőle. Az osztrák Patricia Mayr-Achleitner is a főtáblán található, ő Monterey-ben 6-4, 6-2 arányban kapott ki Tímeától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik