Sport

A Tebow-mánia nem várt fordulata

Manapság az NFL legnépszerűbb játékosának tartott irányító nem kis meglepetésre csúnyán leszerepelt egy közönségszavazáson.

Tebow-t már az előző szezonban is óriási felhajtás övezte, főleg miután playoffba vezette a Denvert Broncost, és az első körben kiverték az egyik Super Bowl esélyesnek tartott Pittsburgh Steelerst. Az már más dolog, hogy utána a Brady vezette Patriots lemosta a pályáról a Vadlovakat.

A Tebow-mánia akkor sem csillapodott, amikor Peyton Manning bejelentette, a Denverben folytatja pályafutását. Sőt, ekkor méginkább felerősödtek a hangok, Timmynek új csapatot kell találnia, ahol kezdőként vezethezi playoffba az együttest. Meg is indult a találgatás, hol köthet ki a csodafiúnak titulált quarterback: harcban volt az átigazolási piacon rosszabbnál rosszabb döntéseket hozó Jacksonville Jaguars, és a New York Jets. Két olyan csapat, melyeknek igazából nem volt szükségük újabb vezérre, mivel a Jaguárok a gyenge szezont produkáló Blaine Gabbert mögé megszerezték Chad Henne-t, a Jets pedig szerződést hosszabbított Mark Sanchezszel.

Végül a zöld-fehérek lettek a befutók, Tebow saját döntése szerint, ami meglepő annak fényében, hogy a floridai játékostól mindenki azt várta, hogy jövőre a Jaguars mezében dobálgat majd.


A játékos körüli őrületet tovább fokozta, hogy napokkal a szerződtetése után New York utcáin megszámlálhatatlan zöld-fehér, 15-ös számú, Tebow feliratú mez bukkant fel, miközben a jelenlegi sportszerszállítóval napokon belül megszünik a liga szerződése. Emiatt az új beszállító elérte, hogy ezeket a mezeket ne lehessen árusítani, mivel ez már az ő privilégiuma lesz az új idényben.

De térjünk vissza a kiindulópontba, vagyis a közönségszavazáshoz! A legnépszerűbb amerikai focis videojáték borítójára egy közönségszavazás után kerülhet fel a legnépszerűbbnek tartott játékos. Az 1998 óta megjelenő játék arca volt már többek között a névadó John Madden, a börtönt is megjárt Michael Vick, az egyik legkeményebb védő Ray Lewis, Brett Favre és Drew Brees is, legutóbb pedig a Cleveland Browns futója, Peyton Hillis volt a szavazás győztese. A voksolás során a játékosok párban szerepelnek, és a továbbjutókat újra összesorsolják. A most lezárult első körben Tim Tebow a Houston Texans futójával, Arian Fosterrel versenyzett, és óriási meglepetésre, 54-46%-ban alulmaradt. Érdekesség, hogy a továbbjutó Foster a detroiti Megatronnal, vagyis a liga legjobban fizetett elkapójával, Calvin Johnsonnal került újabb párba.

A végső döntésre április 25-én kerül sor, ekkor hirdetik ki ugyanis, hogy melyik NFL játékos kerül a széria új darabjának elejére. A verseny tehát folytatódik, most már azonban Tebow nélkül…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik