Sport

Kocsis Sándor Puskás Ferenc mellett nyugodhat

A Szent István-bazilika altemplomában helyezik majd örök nyugalomra a spanyolországi exhumálást követően az Aranycsapat játékosát, Kocsis Sándort.

“A fejjátéka után Aranyfejűnek becézett labdarúgó fiával, ifjabb Kocsis Sándorral történt egyeztetés alapján szeptemberben temetjük újra Kockát, s ezzel világverő válogatottunk minden tagja idehaza nyugszik majd” – idézte a Bors című napilap csütörtökön Kű Lajost, az Aranycsapat Alapítvány elnökét.

A 68 válogatottsága során 75 gólt szerző futballistát 1979-ben temették el. Koporsós temetésre a bazilika altemplomában nincs lehetőség, ezért a barcelonai exhumálás után – melyen a tervek szerint többek között részt vesz a teljes klubvezetés, a katalán egyesület korábbi játékosa és edzője, Johan Cruyff, valamint Nagy László, a Barcelona kézilabdázója – a holttestet hamvasztják, és az urnát Kocsis Sándor fia hozza majd haza.

Az előzetes elképzelések szerint a búcsúztatás szeptember 21-én, Kocsis születésnapján, egy pénteki napon lenne, az újratemetés pedig másnap.

Kű a lapnak elárulta még, hogy Tarlós István budapesti főpolgármester kérelmezni fogja majd, hogy a Puskás Ferenc Stadion mellett felépítendő új létesítményt Kocsisról nevezzék el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik