Sport

Jégcsarnok és discgolf pálya épül Óbudán

Multifunkciós jégcsarnok építésének támogatásáról és Magyarország első discgolf-pályájának kialakításáról döntött az óbudai képviselő-testület.

A jégcsarnok építését a Négy Évszak Sportiskola és a Veresegyházi Gepárdok Jégkorong Egyesület kezdeményezte az önkormányzatnál. A beruházás háromszor kétéves ütemben valósulna meg. A projekt értéke 800 millió és 1 milliárd forint közötti, a műszaki tartalomtól függően. A csarnok körülbelül 3500-4000 négyzetméteres lesz.

A beruházáshoz a III. kerületi önkormányzat egy nagyjából 9600 négyzetméteres területtel járul hozzá, hosszú távú bérleti konstrukcióban. A tervek szerint az idén és jövőre előkészítik a Gölöncsér utca – Kubik utca – Testvérhegyi lejtő által határolt területet, és beszerzik a szükséges engedélyeket. Ezzel egy időben egy 30-szor 60 méteres mobil jégpályát is felépítenek, amely az építkezés idején folyamatosan működne. 2014-ben és 2015-ben felépítik a multifunkciós központot, így a nagycsarnokot, az öltözőket és a kiszolgáló létesítményeket. 2016-2017-ben megépítik az edző- és erősítőtermet, valamint 10-12 szobát alakítanak ki az edzőtáborozóknak. Végül a nagycsarnokkal összekapcsolva egy kis gyakorló jégpályát is felépítenek.

A képviselők jóváhagyták a Spiritus Sport Club Egyesület kérelmét is, e szerint discgolf-pályát alakítanak ki a Jablonka út – Gölöncsér utca – Testvérhegyi lejtő által határolt 36 hektáros terület egy részén. A disc golf, más néven frizbi golf repülőkorongokkal játszott szabadidős tevékenység, amelyben egy erre a célra létrehozott kosár eltalálása a lényeg, a lehető legkevesebb dobásból.

Nem könnyű, de annál szórakoztatóbb játék a discgolf:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik