Sport

Csoportrangadóval indul az új NFL-szezon

Szokás szerint a bajnok, jelen esetben a New York Giants vívja az új szezon első mérkőzését. Idén a rivális Cowboys lesz az Óriások ellenfele.

Igaz, még alig ért véget a bajnokság, sőt még a drafton sem vagyunk túl, de a liga máris kitűzte a következő idény nyitómeccsének időpontját: a közlemény szerint az összecsapásra 2012. szeptember 5-én, szerdán kerül sor a bajnok otthonában. John Mara, a Giants tulajdonosa szerint a választásnak nincs jelentősége az ő szempontjukból, ugyanis mindegy, hogy a Green Bay vagy a Dallas az ellenfél, a szurkolókat amúgy is feltüzeli a szezonnyitó, pláne, ha regnáló bajnokként futnak ki a gyepre Eli Manningék.

A legutóbbi Giants-Cowboys szezonnyitóig 1995-be kell visszautaznunk: akkor Emmitt Smith és Troy Aikmen parádés játékának köszönhetően a dallasiak 36-0-ra megnyerték a találkozót, és év végén bajnoki címet ünnepelhettek.

A ligában 2004 óta szokás, hogy az idény első találkozóját a bajnok vívja, bár eddig ez a játéknap csütörtökre esett. Így ez lesz az első év, amikor már szerdán tétmeccset láthatnak az amerikai foci kedvelői. Mellesleg, ez lesz a második alkalom, hogy csoportriválisok néznek egymással szembe: 2008-ban az akkori bajnok Giants a Washington Redskins ellen kezdte meg a menetelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik