Sport

Gyulay Zsolt kifehérítené az autósportot

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke szerint a sportág résztvevői ma már egy felé húznak, és anyagilag is stabilabb a helyzet.

“Úgy érzem, hogy az immár egységes szövetség képes lesz úrrá lenni a nehézségeken” – fogalmazott a szervezet elnöke hétfőn a “Száguldás a Hungaroringen innen, a Tanpályán túl” elnevezésű rendezvényen, melyet a mogyoródi pályán tartottak meg.

Gyulay elmondta, a szövetség összeszedte magát, kismértékben a vagyonát is növelte. Idén 27. alkalommal rendezik meg a Forma-1-es Magyar Nagydíjat, idén is lesz túraautó-vb futam, Nyírádon autókrossz-Európa-bajnoki verseny, valamint ralikrossz-Eb-futam és a Renault World Series visszatérő versenye is jelentkezik majd.

“Megerősítjük a legális, MNASZ által szervezett versenyeket, ugyanakkor a rendőrséggel, az erdészettel és a Magyar Közúttal összefogva fellépünk a kalózrendezvények ellen” – mondta. “Az ez irányú egyeztetések már itt is zajlanak. Ezenkívül az autósport kifehérítése és a rend megteremtése céljából április elsejétől bevezetjük az úgynevezett sportrendszámot a Nemzeti Közlekedési Hatóság támogatásával. A vizsgabázis az említett dátumtól itt, a Hungaroringen kezdi el a működését, ahol a rendszám megadása mellett az autók műszaki vizsgáztatását is elvégzik” – mondta a nemrég korábbi sportpályafutása miatt a halhatatlan Magyar Sportolók Klubjába beválasztott sportvezető.

Az újjáalakult Magyar Olimpiai Bizottság elnökségébe bekerült Gyulay Zsolt, míg a MOB tagja lett az örökös bajnok, Ferjáncz Attila. Ez a szövetség elnöke szerint az autósport számára nagyon fontos lépés.

Botka Endre, az MNASZ rali-szakágvezetője elmondta, az idénynyitó Eger-ralit ugyan a rendező visszalépése miatt szombaton és vasárnap nem tartják meg, de a tervek szerint később sor kerül rá. A júniusi, pécsi IRC-futam viszont elmarad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik