Sport

Botrány a szolnoki kosármeccsen

A Kecskemét szakmai igazgatója, Stojan Ivkovic belökte másodedzőjét a pályára a Szolnok elleni idegenbeli bajnokin.

Forray Gábort, a Kecskeméti KSE férfi-kosárlabdacsapatának másodedzőjét kiállították a játékvezetők a pénteki Szolnok-Kecskemét találkozón.

Ezt olvashattuk a jegyzőkönyvben a hazai győzelemmel végződött meccs után. Most felkerült a legnagyobb videomegosztóra egy felvétel arról, pontosan mi is történt.

Stojan Ivkovic, a KSE szakmai igazgatója nemes egyszerűséggel beküldte, betessékelte a másodedzőt a pályára, és Forray Gábort nem is kellett nagyon noszogatni, még meg is lökte a játékvezetőt. A bírók technikait ítéltek a KSE ellen.

Az eset alighanem a Fegyelmi Bizottság asztalára kerül, még akkor is, ha az akció előre kitervelt volt:

“Ez a meccs már a play-off-ra készülés jegyében zajlott. Megpróbáltuk a csapatot tesztelni különböző szituációkban és ezúttal volt egy komolyabb próba is. C tervként Forray edzőt küldtem a pályára, aki kiállítást kapott a játékvezetőktől. A csapat jól reagált, a többi stábtag átvette Forray szerepét.

A kiállítás jogos volt, a játékvezetők ténykedése pedig nem befolyásolta az eredményt. Török Róbert játékvezető kiválasztása az én döntésem volt. Van még három meccsünk, ki akarjuk hozni a maximumot. Minél kevesebb időkéréssel, hogy minél többet kommunikáljanak a játékosok és harcoljanak a handikap szituációkban” – nyilatkozta a kecskeméti csapat weboldalának az egykoron Szolnokon játszó Stojan Ivkovic.

A felvételeken minden jóllátszódik:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik